Bredningens gedder kan ikkel li springflod!Randers Fjord, Dronningborg Bredning
120519_bredningen
God morgenstenmning, men få og forsigtige gedder! 

Kraftigt stigende vand, eller måske rettere springflod, lagde en dæmper på gedderne bidelyst, da jeg var på morgtentur i Bredningen med Peter Lyngby og Per Lanng. Der er er sket det, at de flere dage vi har haft med frisk vind fra det vestlige hjørne, har presset Kattegat vandet østpå. Med omslag til vinden i øst, skal vandet nu retur hvilken sammen med tidevandet giver en kraftig stigning i vandstanden i fjorden og den nedre del af åen.

Normalt er stigende vand af det gode, men når stigningen er så kraftig som vi oplevede den i dag bliver gedderne passive, måske på grund af det svagt stigende saltvand i det ellers brakke vand? 

Gedder blev det da til... Men inden Peter lagde ud med dagens første fast fisk skulle vi begge have nogle forsigtige nap i fluen.

Tog hjem lidt over ti og havde da haft 3 gedder inde og vende. Havde også haft fornøjelsen af at se en storgedde være efter fluen, desværre uden at blive hængende...  

Fik om aftenen en SMS fra Peter som fortalte, at de havde fisket til kl. 18.00 og at gedderne var blevet mere i biddet efterhånden som vandet faldt!