danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Varm jomfrutur med 'den lange'Gudenåen mellem Fladbro og Randers 
120724_gudenaa_guide_ponton
Den spritnye to-personers Anderson Pontonbåd fik sin jomfrutur på årets rigtige første sommerdag hvor termometeret nærmede sig de 30 grader.

Lars Andersen har efterhånden bygget pontonbåde i et par år, og vi har gennem længere tid talt om at det kunne være super at bygge en båd med plads til to personer - en fisker og en guide! Som sagt, så gjort. I dag skulle "skibet" så ud på sin første tur. 

Vi søsatte ved Fladbro, hvor jeg tog en hurtig runde blot for at konstatere at de lange pontoner giver en overraskende god fremdrift. Ja, faktisk var det hele sat rigtigt sammen fra startet og alt virker perfekt! 

Aftalen gik på at Lars skulle fiske mens jeg skulle passe årerne.

Konstaterede snart, at Gudenåen er vokset til som aldrig før, hvilken gjorde fiskeriet næsten umuligt. I Nørreåen er vandet fortsat lidt humusfarvet, men vi skulle ikke langt ned i Gudenåen før end vi de fleste steder kunne nyde synet af bunden, fisk og i særdeleshed fiskeyngel i alle størrelser. Vegetationen er dramastisk tæt, og går du med planer om en å-tur, må anbefalingen lyde på grødesikret popper fisket på kort line mellem vandplanter og åkander.

Vandet faldt kraftigt og vi havde selvfølgelig ikke de rigtige fluer med. 

Så et par enkelte gedder jagte, men der var ikke nogen der var interesseret i den lidt diskrete flashflue. Sommervejret var helt sikkert heller ingen fordel!

Med til dagens historie høre, at jeg havde glemt mine bilnøgler i Lars handskerum. En opringning løste dog dette problem - tak Torben Kondrup!{jcomments on}

1000_200_mariager_vinter.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers