Efterår, helvedsild og en hurtig tur!

Mandag den 2. oktober 2023. 231001 milldam old reel rodHurtig tur på årets første efterårsdag i godt selskab med Torben og Rasmus Hansen. Fik luftet en af de ældre stænger og nydt lyden af den ikonisk knarrelyd fra Hardy hjulet.

Udløb, knarre og kløe! 

Igen blev fisketuren blev en mindeværdig oplevelse.

Jeg havde set frem til årets første efterårsdag, hvor vejret stadig var mildt, og bladene på træerne begyndte at antage de smukke nuancer af rød og guld.

Sammen med mine gode venner, Torben og Rasmus Hansen, havde jeg besluttet at tage på en hurtig fisketur, og vi havde alle tre en længsel efter at opleve den skønhed og ro, som naturen i efteråret kunne tilbyde. Dette gælder ikke mindst Torben, som siden sommerferien har været fuldt fokuseret på budgetforhandlingerme i kommunen. 

Jeg kunne dog ikke undgå at blive mindet om mit helbred, da jeg de sidste dage har kæmpet med en ubehagelig kløe og brændende fornemmelse - "Helvedsild." Denne plage havde ramt mig nogle dage tidligere, og det gjorde turen en smule mere udfordrende. Men jeg havde ikke tænkt mig at lade det ødelægge vores dag i det fri. Hjemme eller ude, vil det svie og klø!

Havde fundet en af mine ældre stænger og hjul frem. Det var en ældre Bjanre Fries stang og et endnu ældre Hardy hjul.

Et par gange på turen nød jeg da også lyden den ikoniske knarrelyd fra hjulet, når en ørred trak fluelinen af hjulet. Må indrømme at der er noget beroligende ved at høre den velkendte lyd, som jeg havde hørt så mange gange tidligere på mine fisketure gennem årene.

Selvom fiskene tilsyneladende ikke var i de mest samarbejdsvillige, nød vi den storslåede natur omkring os. Den klare, kølige luft, duften, lydene og det gyldne efterårsløv, skabte en atmosfære af fred og ro, som man kun kan finde i naturen. Glemte i perioder næsten "Helvedsilden". 

231001 milldam efteraar

Bliver aldrig træt af den smukke efterårstemning i den lille sø.

231001 milldam rasmus trout

Rasmus Hansen holdt sig til tørfluen. Fangede og genudsatte denne velnærede og smukke ørred. 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers