danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Der skulle slides for hvert enkelt nap, da jeg sammen med venner fra Randers Fluebinder Laug mødtes til det årlige træf, med Erik Rasmussens sommerhus i St. Sjørup som base.

100425_Bjarne_martin

Fredag eftermiddag er der frisk vind til stiv kuling fra nordvest. Bjarne Fries og Martin Tanno, der kommer fra bjergrige Sweitz, drøfter strategien og muligheder. Det ender med at vi kører til sommerhuset og hygger os. 

Lørdag

Vinden har som forudsagt lagt sig. Vi er ved fjorden omkring kl. 08,00 - næste samtidig som vandet er begyndt at falde. Måler vandtemperaturen til kun 6 grader, hvilken er et godt stykke under normalen her sidst i april. 

Fisker med faldvandet langs nordsiden og har kun kontakt til et par enkelte hornfisk. 

100425_frokost_vandkanten

Mens vi venter på vandvendingen er det tid til lidt frokost. Vandtemperaturen stiger i løbet af dagen til 8 grader!

Mødte forøvrigt Klaus og Claus, der med deres motoriserede pontonbåde har fået øgnavnet "gummiarm". Claus T. Nielsen, sendte mig forøvrigt en mail med et billede af en ørred fra Gammeldybet på 69. cm.

En pudsig oplevelse

Smider en pølse ende ned i en lille pyt. Ser pludseligt, at pølsestumpen bevæger sig hen over sandet.... En børsteorm har skubbet sig ud sin sikre hule i sandet og har bidt sig fast i godbidden, der tilsyneladende skal bringes hen i nærheden hullet og helt med ned, hvilken dog ikke er muligt. Ser nu, at der ikke kun er en børsteorm, men 7-8 orm, der på baggrund af lugten eller signalet fra pølsestumpen er kommet ud af deres huller for at få del i festmåltidet. Bevæger mig  en smule og oplever hvor hurtigt ormene forsvinder ned i sandet. 

100425_orred_udbyhoj

En af lørdagens tre ørreder

Fisk i stigende vand

Sejlede inden vandet vendte over i "Sækken", som forøvrigt er ved sande til, og på den baggrund sikkert ikke vil kaste så mange fisk af sig fremover. Så her lidt hornfisk og nogle enkelte smolt. Fulgte fiskede i den indadgående strøm sydsiden ind mod Udbyhøj og fangede på et spot  hurtigt dagens tre eneste ørreder, som typisk for årstiden var samlet i en mindre flok. 

Tilbage i sommerhuset blev det konstateret at der kun var fanget få fisk og at dagens flottes, en blank tyksak på omkring 50 cm. var fanget af John Andersen.

Mariager Fjord

Efter en konference over morgenkaffen valgte jeg sammen med Bjarne Fries og Martin Tanno, at søndagen skulle bruges i den ydre del af Mariager Fjord.  Efter ca. en halvtimes kørsel, vi tog kabelfærgen over Randers Fjord, var vi ved Hadsund.

100425_horn_orred

Det holdt hårdt, men ved Mariager Fjord lykkedes det at fange til en søndagsmiddag. 

Søsatte på nordsiden og krydsede fjorden for at fiske i de sydlige Lergrave. Jeg valgte at satse på området nord for Mågeøen, hvor der meget sjældent er andre som følge af de vanskelige adgangsforhold. 

En sjælden gæst!

Så pludseligt noget uro i vandet, på lavt vand, tæt under land. Blev meget overrasket, da en tilsyneladende nysgerrig odder på få meters afstand stirrede mig ind i øjnene. Greb efter kammeraet der hang inde under jakken og min oppustlige redningsvest. Odderen dykkede og kom op endnu et par gange. Nåede dog ikke at få fanget det sjældne dyr på et billede.

Fiskede på syd og nordsiden til sidst på eftermiddagen. Batteriere var nu flade. Fiskemæssigt blev til til et par ørreder og lidt horn. 

{jcomments on}

Visit Randers


Bed and breakfast ved Kattegat og indsejling til Randers fjord

Se her (Link)

Randers Fjord, Feriecenter:

Se her (link)

Feriehuse - Udbyhøj, Danmark

Fint hus med god placering til fx en mindre gruppe lystfiskere der ønsker at fiske i Randers Fjord eller på Djursland.

Se her  (link)

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Fri download!

Get it on Apple Books

youyube logoKik forbi min kanal!