Tørfluefiskeren

Glenstrup bjarne fires

Bjarne Fries er mest til tørfluer, men blev overrasket...

Det var også en speciel oplevelse da jeg en tidlig september morgen sammen med Bjarne Fries oplevede en massiv klækning af vårfluer i Geddebugten, bugten umiddelbart øst for Glenstrup Odde. Planen var, at vi skulle lægge ud med lidt ørredfiskeri for efterfølgende at ”rykke” lidt i gedderne.

Vårfluerne sad tæt på overfladen da vi pludselig så en større fisk slubre herlighederne i sig.

Vi var enige om at det måtte være en af søens ørreder der havde fundet spisekammeret. Bjarne bandt en #14 Europa 12 på sin 0,18 m.m. forfangsspids.

Jeg kikkede på, hvilken oftest kan være ligeså spændende som at fiske selv!

I bedste stil blev fluen perfekt placeret i fisken bane. Fisken fortsatte med at indtage vårfluer uden at ane uråd. Efter et par kast skete det uundgåelige: Fluen blev forsigtigt taget!

Bjarne strammede besindigt op. Der var fast fisk, men ingen hidsige udløb eller vilde spring.

Bjarne kunne fornemme, og jeg kunne se at der var tale om en tung fisk, der dog fightede meget atypisk. Heldigvis er Bjarne både erfaren og tålmodig: Fisken måtte i sidste ende gi’ sig mere for til sidst at ende i nettet. Stor var vores overraskelse, da det viste sig, at det var en gedde på 75 centimeter som havde taget fluen, der for øvrigt var kroget perfekt i overkæben.

Fra stort set kun at fiske med tørflue har Bjarne også stor fornøjelse med at fiske gedder, kystørreder, helt, karper og andre utraditionelle fluefisk.

Bjarne Fries som er professionel splitcanestangbygger og designer har bl.a. udviklet og produceret ”Flexi-Stripperen” der i dag er en undværlig del af udrustningen.

Bjarne har også været med i Fluebinder Lauget siden opstarten i start firserne.

Bjarne Fries Gedde Glenstrup

Fra begyndelsen af 80'erne: Bjarne Fries med nydelig gedde fra Glenstrup Sø

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers