Vejret   Tidevand    Vandtemperatur   Søsætning          

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

danlendenosv

Dyrlægen

Glenstrup PTJ geddefight

Dyrlægen, Preben Torp Jacobsen fighter sin første Glenstrup Sø gedde.

Preben Torp Jacobsen - mentor, ven og geddefisker...

Inspiratoren

Mit første møde med Dyrlægen fandt sted midt i 70’erne. Jeg var til instruktion i kast med enhånds fluestang på fodboldbanen i Aalestrup.

Lidt tættere kom jeg på Preben Torp Jacobsen, da jeg i egenskab af min uddannelse og daværende ansættelse hos FDM, kunne hjælpe Preben med at trimme ”folkevognen” og de to drilske karburatorer. Folkevognen skulle kunne køre godt, og helst stærkt. For udover fiskeriet, fluerne bøgerne gik det op for mig, at Preben også havde en ganske stor svaghed for hurtige biler.

Under et af mine besøg i huset på Hvilsom Hede – jeg skulle have lidt hjælp til en artikel til Flugfiske i Norden – kom vi seriøst til at snakke om gedder på flue. Preben havde som sædvanligt styr på litteratur og teori.

Jeg havde siden begyndelsen af 80’erne eksperimenteret op nået en betydelig praktisk erfaring.

Jeg tror nok vores snak endte med at jeg udstedte en fangstgaranti, samt en aftale om et møde på Glenstrup Sø. Preben havde endnu sin første fluegedde til gode!

Vi var midt i august. Vandet var lunt og grønligt af alger. Rankegrøden stod højt – et perfekt skjulested for årsyngel og småfisk.

Vi lagde båden til land mellem sivene på søens nordside, vest for Gettrup Odde. Preben havde medbragt en af Kenneth Boströms Rackelhane stænger, der er kendetegnet ved at bunddelen er af splitcane og topdelen af kulfiber.

Gedderne i Glenstrup Sø opholder sig i sensommeren gerne i det frie vand på indersiden af rankegrøden hvor vanddybden er op til godt en meter.

Mens jeg riggede Prebens stang til med forfang og en godt 10 centimeter lang hackle flue, fortalte jeg om den anderledes kasteteknik med gedde set-up, samt om affisknings- og krogningsteknikken.

Jeg lagde ud med et par gedder inden Preben kvitterede for flue og instruktion ved at lande sin første fluegedde, der forudsigeligt måtte lide den skæbne at ende på køkkenbordet i Hvilsom. Gedden blev efterfølgende tilberedt minutiøst efter en avanceret opskrift fra en Fransk kogebog.

Fiskeriet og især gedden gjorde et stort indtryk på dyrlægen og det blev senenere til endnu et par geddeture. 

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

Lignende artikler:

© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers