Stille dag på Tange

Fredag den 10. december 2021.211210 tange garn

Tange Sø: Ved Ansbroen fandt jeg dette garn. Naturligvis har jeg anmeldt ulovligheden til Bjerringbro Sportfiskerforening der har fiskeretten på søen. 

Vindstille og sløve gedder 

Det blev af de sjældne stille dage hvor søen lå blank og fristende. 

Skulle fiske sammen med Kaare Schmidt Ettrup og søsatte ved Ans. Det var første gang at Kaare skulle prøve Tange og vi fik i den anledning en snak om hvad der var op og ned i den verserende sag om den opstemmede Gudenå.

Nedgarn

For første gang siden Gudenåcentralen ansatte fiskere til at opfange den dengang store bestand af helt, observerede jeg i dag et stormasket nedgang. Læs:  Helt på flue (Tange Sø)

Nedgarnet lå/ligger nedstrøms Ansboen og vil indtil det bliver fjerne være til stor fare for fugle, fisk og eksempelvis odderen. 

Da det er Bjerrringbro Sportsfiskerforening der har fiskeretten på søen, har jeg naturligvis gjort foreningen opmærksom på sagen.

Fiskeriet

Fiskede intensivt i flere dybder og med forskellige fluer uden at hidse gedderne synderligt op. 

For mit vedkommende blev det, efter mere end en time til først et hug. Fiskede med handsker på og "tabte" fluelinen da jeg skulle stramme op for at sætte den modhageløse krog. 

Et par minutter efter i det samme område var der igen bid. Denne gang blev gedden, mon ikke det var den samme, kroget sikkert. Gedden blev frigjort fra fluen uden at blive løftet fri af vandet, hvilken er bedst når det gælder geddens videre liv. 

Efter endnu et par timer uden geddekontakt returnerede vi til P-pladsen og kørte snart hver til sit. 

211210 tange kaare

Kaare Schmidt Ettrup fik for første gang prøvet fiskeriet i den opstemmede Gudenå.

211210 tange blank lake

Uden vind, var det på trods af den lave temperatur en fornøjelse at være ude.

211210 tange gedde

Dagens gedde blev i vandet under afkrogningen.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers