danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault
Bredningen i Randers Fjord

120615_bredningen
Udover en svingom med Naphans skulle jeg finde Tjæreby Bækken, hvis udløb i Breningen har resulteret i en helårsfredning.

Vandstanden stod lavt da jeg satte kursen over åen og over mod området for Tjæreby Bækkens udløb i Dronningborg Bredning. Så med det samme store stimer af småskaller og aborre. Ind i mellem var der en gedde der i en hvirvel og med en trykbølge gav sig til kende.

Skulle finde den lille Tjæreby Bæk, der har sit udløb i den østlige del af Bredningen. Skal love for det var lidt af en opgave, og kun ved hjælp af kortet i min Iphone fandt jeg en en åbning i rørskoven, som skulle vise sig at være bækken eller dens udløb.

Loven siger, at hvis vandløbet har en bredde på over to år er der et helårs fredningsbælte. Når vandløbets udmunding er mindre end 2 meter bred, gælder reglen om fredningsbælte kun fra 16. september til 15. marts. Skal der være fredning i området må det absolut være denne bestemmelse der er gældende, hvilken jeg nu endnu engang vil forsøge at overbevise myndighederne om.

Fiskede et par timer og havde kontakt til et par gedder på op til fem kilo.

Kan fortælle, at det ved så lav vandstand, som jeg oplevede det i dag, ikke var ret meget åbent vand. Det var meget svært at fiske!

Også bredningen, og specielt vegetationen, nyder godt af den mere og mere klarvandede Gudenå. Vandre muslingen er en meget effektiv lille skabning!{jcomments on}  

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

Bredningen_Henrik_Leth_gedde.jpg

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16