Udbyhøj Nord

Randers Fjord udbyhoj nord sunrise

Ved Udbyhøj Nord og Syd er fjorden smal og strømmen for det meste stærk. En tur med kabelfærgen ta'r få minutter!

Båd, flydering eller pontonbåd

Udbyhøjområdet er en perle med rigtigt mange gode muligheder for fiskeri, fuglekikkeri og naturoplevelser.

På nordsiden kan du gøre brug af den nye lystbådehavn hvor der bl.a. er parkerings og søsætningsmuligheder - bl.a. en sikker bådrampe til jollen!

Randers Fjord udbyhoj nord sea trout

Fjordmundingen passeres af tusindvis af ørred og laks og der bliver hvert eneste år fanget flotte fisk!

Fisker du fra flydering eller pontonbåd kan ser parkeres og søsættes således: 


1) Du ønsker at fiske ind i fjorden mod Stenrevet. Her vil jeg anbefale, at du parkere på P-pladsen der er anlagt ved Kabelfærgen. Her er der kort afstand til stranden og super gode muligheder for søsætning. Når du ankommer skal du fortsætte lige ud og ikke dreje til venstre mod lystbåd- og fiskerihavnen! 

2) Lystbådhavnen, syd. Der kan parkeres og søsættes i den sydlige ende. Fine forhold på sandstranden og flydedybt vand tæt under land. 

3) Lystbådhavnen, nord. Der kan parkeres i området omkring danmarks bedste beliggende pølse og ishus. Der parkeres og søsættes yderst på østmolen, hvor der fornylig også er indrettet læpladser. 

Båd på trailer

Har du båd på trailer, benyttes havnens udemærkede slæbested mod at du erlægger 40 kr.

Randers Fjord udbyhoj nord middags lur

Vi har været afsted siden solopgang. Op ad formiddagen gør det godt med en lur i den friske luft og skarpe forårssol.

Fiskeriet

Fiskeriet kan med fordel påbegyndes ved revet, der ligger lige nord for havneindsejlingen. Efterfølgende kan turen gå til "Gammeldybet", som starter lige uden for havnemolen. Der fiskes langs kanterne til du når den nordligste del af "dybet".

Kanten langs sejlrenden mellem Havnen og Pollene holder mange gode muslingebanker og vegetation.

Ønsker du at fiske inde i fjorden og er vandet stigende, skal du bare flyde med strømmen. Holder du dig i første omgang langs fjordens nordside, vil du passerer og kunne affiske en række fine pladser. Fisk fx. over muslingerne og langs kanten omkring pumpehuset ved Råby Kær og videre ind mod Råby Odde. Har du fortsat tidevandet og tiden med dig, kan jeg anbefale en pause på Stenrevet, hvor du så kan afvente vandvendingen inden turen, sammen med faldvandet, fører dig retur til Udbyhøj.

Husk, at der efter en lang fiskedag er fristende muligheder for at nappe sig en pølse i havnegrillen. 

Randers Fjord udbyhoj nord multe

Sommer og sensommer møder du tit en flok multer. Det gælder så blot om at lokke dem til at tage fluen!

Vadefiskeri

Mulighederne for vadefiskeri, er dog begrænset. Vader du ud fra østmolen, er der mulighed for at fiske i renden der føre ind til "Gammeldybet". Eller kan du langs diget mod nord. Herfra er der adgang til vadefiskeri i "Gammeldybet". 

Randers Fjord udbyhoj nord damning

Dæmningen nord for Udbyhøj Havn. 

randers fjord udbyhoj vadning

Fra den sydligste del af nordmolen kan der, når vandstanden i fjorden ikke er for høj, vades ud til revene og det lavere vand der findes mellem sejlrenden og Gammeldybet. Er du først "sluppet" ud her, kan du fiske det fine område hele vejen ud til pollene! 

Skallehusene

Der parkeres ved siden af bålpladsen for enden af vejen ved Skallehusene. Herfra er der en frisk tur på ca. 2.5 km., hvor du i det lave vand, har alle gode muligheder for at teste dine åndbare waders. Der fiskes langs kanten af sejlrenden. Husk at det er forbudt at tage ophold på øerne i fuglenes yngletid, fra 1. april - 15. juli. 

Fluer

Mine favorit fluer til fjordmundingen: Tidligt forår er fluer som Pinky Pain og Udbyhøj et godt valg. Senere kan jeg anbefale Brakvandsrejen.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers