30 års jubilæumstur - Rena og Glomma

Fredag den 5. juli 2013. Rena. På årets tur deltager Torben Østergaard-Andersen, Nicklas Østergaard-Andersen, Lars Andersen, Lars Rasmussen, Jan Simonsen, Jeppe Lyngsø, Søren Klünder og Henrik Leth.

 130705 RENA2

Sommeren er kommet til Norge og vi er klar! 

Lejren er sat op og humøret helt i top. Der er købt fisketegn og så er det jo bare med at komme igang!

130705 RENA1

Vi er vist ankommet netop som varmen og klækningerne er kommet i gang. Fiskene skal i de nærmeste dage lige vende sig til føden på overfladen.

130705 RENA4

Vårfluer var klækket massivt og mågerne har fundet ud af at der er mad. Nu venter vi så bare på at stallingerne og ørrederne også "opdager" de menge godbidder!

130705 RENA3

Jeppe Lyngsø ned en smuk bækørred fanget på #3 og en lille sedgeflue. 

 

Sent aftenfiskeri

Et par regnbyge og nok perioder med vind forsinkede aftenens spinnerfald. I stedet blev det til venten, spejden ud over elven og god snak i lejren.

Jeppe Lyngsø der endnu ikke havde fået hul på gedderne, var som første mand på vandet. Lars Andersen og Nicklas Østergaard-Andersen fulgte snart efter.

Først ved 23 tiden skete der en smule på overfladen. Enkelte fisk, stallinger og ørreder, viste sig på overfladen og jeg fik snart søsat. Fiskene var dog ikke stabile og var heller ikke til at lokke på en tørflue fisket "blindt". Først på vejen retur så jeg, og fik lejlighed til at fiske til en stabilt overflade fouragerende ørred. Fluen blev taget, men ørreden var ikke kroget: den var kun blevet riftet og holdt straks op med at vise sig på overfladen. Endnu et par sporadisk ringende fisk viste sig og fik chancen for at stifte bekendskab med min tørflue på vejen retur til lejren. 

Jeppe kunne berette om 5-6 bomstærke gedder på op til 4 kilo, men Nickals og Lars begge havde "hilst" på en bækørred. 

Ved midnat var den kylling som Torben 4 timer tidligere sat  på grillen endelig færdig. Natmaden var serveret!{jcomments on}

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers