Vårfluer, vand og døgnfluer!

Lørdag den 8. juli 2017.170708 rena guideboat

Kirsten Frederiksen havde i dag fornøjelsen af forsædet på Guidebåden. I øvrigt kan du booke forsædet til  en 8-10 timers tur ned af Rena gennem Rena Fiskecamp. 

Rena ved Deset.

Startede dagen ved at fiske til et par storørreder der står i lavt vand. Strømmen er på stedet svag og bundet en sandet, men af en eller anden grund holder pladsen altid et par større ørreder. 

Vi nærmede os pladsen yderst forsigtigt og et par gange så vi da også fiskene tage noget tørt. Men trods diverse forsøg lykkedes det ikke i dag at friste de sikkert meget belærte ørreder. 

Nedstrøms Deset broen oplevede vi den vildeste klækning af døgnfluer, dog uden at ret mange fisk gå til overfladen. Sikker på at den store mængder larver og pupper har fristet mere under vandet. Fiskene må vel også blive mætte? 

En flok helt var dog til "tørt" og da Kirsten lod en #16 faldskærmsflue drive ned til en helt, forsvandt fluen diskret... 

Længere nedstrøms forsøgte vi at finde nogle tørfluevillige ørreder i en feeding lane. Typisk så vi en fisk stige til overfladen en eller to gange for derefter at holde en længere pause.

Da det for alvor satte ind med en længere varende regnbyge, kom der også gang i døgnfluerne. Igen flere arter til og med et par Danica og Vulgate. 

Desværre missede Kirsten et par ørreder. Sidste var en lidt større model. 

John Lind Rasmussen, der havde taget turen ned til Deset i Flyderingen havde også fået stalling og helt . Desuden blev til et par gedder i et parti med roligt vand. 

170708 rena kirsten stalling

Stallingerne finder vi gerne i områder med moderat strøm og ikke for stor vanddybde!

170708 rena kirsten helt

Heltene tog villigt en "tungtliggende" #16 flue med faldskærmshackle.

170708 rena kirsten dyret

Når der er store klækninger af vårfluer er den lokale flue "Dyret" et godt valg!

  Guidede ture på Norske Rena - oplev elven fra forsædet! - "Dyret": Den lokale superflue!