danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Mandag den 2. juli 2018.180702 deset sunset

Dagen slutter smukt og det er stadigt lunt. Vandtemperaturen målte jeg til 15 grader.

Rena, Deset.

 Hele dagen har temperaturen ligget lige under de 30 grader. 

Fik bundet lidt fluer og også fikset hjemmesiden, der var nede som følge flytning til anden udbyder. 

Båden fik også en omgang med brun sæbe for at forhindre at de mange insektæg under pontonerne som sætter sig fast. Brun sæbe i en fed opløsning er nok det bedste og billigste jeg endnu har prøvet. Og så efterlader sæben en lidt fedtende og beskyttende overflade. 

Kørte til elven og søsatte ved 19-tiden. Det var vindstille og til at begynde med, var der kun sporatiske fisk der fouragerede på overfladeinsekter.

Dette ændrede sig da solen blev lidt lavere. Rhodani døgnfluerne der de sidste dage er klækket i stort omfang lagde deres æg og drev snart døende, med udspredte vinger med strømmen. Både ørreder, stallinger og helt (sik) syntes at være meget tilfredse med dette let tilgængelige ædegilde. Det samme gjorde den aldrende fluefisker!

Fangede hurtigt nogle stallinger og så at der i et længere bagløb var nogle interessante ørreder.

Fik mig placeret i perfekt position men konstaterede snart, at den største af ørrederne krydsede rundt i det stille vand. Udfordringen var at undgå at fange de mindre fisk og derved skræmme den store. Det lykkes ikke! Fik selvfølgelig kroget en af de mindre ørreder og der ved skræmt den store. 

Senere jagtede jeg en ørred der krydsede rund lang kanten af en grødebræmme. Heller ikke denne fisk kom i nettet! 180702 deset grayling

Fangede igen lidt stallinger  og jagtede nogle drilske ørreder.180702 deset spinner fall

Aftenen bød på et massivt spinnerfald, men også en overflade dækket med slørvinger og vårfluer. 180702 deset sunshine

Den historisk lave sommervandføring har nedsat strømhastigheden og flyttet fiskene til andre standpladser.

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

rena match hatch