danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Onsdag den 4. juli 2018.180705 deset leopard grayling

Stallingerne har deres foretrukne standpladser og er ofte "sorteret" efter størrelse. 

Rena. Driftur fra Deset til Militærbroen.

Benyttede mig af at Lars Matthiessen og hans venner har indlogeret sig på Rena Fiskecamp. Med flere biler havde vi god mulighed for at tilrette en af lange drifture. 

Vi søsatte ved Holmen, bådstedet i Deset ved 14-tiden.

Da der ikke i starten var fisk i overladen eller klækninger prøvede jeg med en af formiddagens nybundne nymfer. Det blev til en del nap og to ørreder i nettet. 

Da jeg nogle kilometer nedstrøms så lidt ørreder tage insekter på overfladen, blev nymfen udskiftet med en tørflue. 

Havde en frisk medvind (nedstrøms vind). 

Uheldigvis blev forfanget og flueline strakt helt ud da jeg kastede til en pæn ørred. Placeringen må have været perfekt, for i det samme fluen landede huggede ørreden. Rent refleksmæssigt stammede jeg på og der var med det samme direkt kontakt til fluen. Så ørreden rulle i overfladen - en fisk på omkring 55 centimeter. Krogen må som følge af det kontante tilslag havde sat sig lidt yderligt. Ørreden blev ikke hængende.

Flere mindre ørreder kom til tørfluen og ved Rød-strækket (opstrøms Rødvestside Broen) oplevede jeg et sandt storstalling eventyr. En Bäetis Rhodani klækning satte gang i sagerne og adskillige flotte stallinger måtte en tur i nettet inden de igen kom tilbage i Rena elven. 

Vandstanden

Tirsdag blev der vd opstrmningen i bunden af Storsøen lukket op for vandet. Vandstanden i elven steg hurtigt en halv meter. Men allerede i går, kunne vi igen opleve faldende vandstand. 

En stabil vandstand er bedst for insektlivet og fiskene. 

Store variationer betyder, at mange af de æg som døgnfluer, slørvinger og vårfluer lægger i bredzonen udtørrer og går til grunde. 

Fiskene bryder sig heller ikke om den skiftende vandstand. Nye standpladser skal indtages, og der går altid et døgns tid inden forholdene er normaliseret efter pludselige vandstandændringer.

Har på fornemmelsen af strømprisen overskygger hensynet til miljøet. Højere priser giver mere vand. 

Bedre havde det været hvis man indrettede driften på en mere stabil vandføring. 

180705 deset leopard lars strygLars Matthiessen i sin Anderson Motorcad på vej gennem et lavtvandede område om god fart på vandet. 180705 deset leopardMillitærbroen eller Leopardbroen er et fint eksempel på en solid trækonstruktion der kan holde til militærets tunge køretøjer og leopard tanks.180705 deset leopard red bridge

Rød Vestsidebroen. Opstrøms broen er der normalt et godt fiskeri efter både stalling og ørred.

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

rena match hatch