Test og fisk!

Mandag den 8. juli 2019. 190708 rena mosqeeto prepare

Mosqeetoen er klar til afgang. Bemærk ankeret som jeg også benytter på min egen enkeltmands Anderson Mosqeeto - det klarede også testen med at holde den lidt større båd. Når der ligges for anker lader jeg årene stabilisere båden.

Rena.

I dag havde vi stort set Rena elven fra os selv. Der var lovet massiv regn og masser af vind fra nord, noget der holder de fleste fluefiskere i hytten eller på campen. Vinden var som lovet, men regnen undgik næsten. 

På turen nedstrøms i den nye dobbelt båd fiskede vi primært "blindt" - placerede vores tørflue over mulige standladser i håbet om at en ørred blev fristet. Det drejer sig typisk om at få fluen placeret så tæt på bredden som muligt...

Vi prøvede også at sejle ind i nogle af elvens mere rolige sideløb. Her så vi to ørreder, der dog ikke lod sig narre....

Fiskemæssigt blev forventningerne indfriet - altså få fisk. Havde vel fat i 4 - 5 ørreder og et par stallinger/harr som ikke blev på fluen længe nok til at komme en tur i nettet. 

Forøvrigt så vi flere Danica drive nedstrøms...

Jeg havde forøjelsen af at være "styrmand" og oplevede en to personers båd der sejler roligt og sikkert selv gennem lidt mere uroligt vand. 

I bagvandenes stille vand, hvor det gælder om at lave så lidt uro i vandet som overhovedet mulig, er Mosqeeto typen med den lange vandlinie perfekt. Det gælder både den vanlige en-personers båd og to-personers båden, som vi testede i dag. 

Var også spændt på hvorledes mit anker virkede på den større båd. Prøvede flere steder, bl.a. midt i Rødstrømmen. Bådens lange vandlinie og den lille vandmodstand, bestød at det ellers "lette" kædeanker fint kunne klar opgaven. Vi lå stille og roligt, uden at båden svingede fra side til side og lavede skræmmende bevægelser i vandet.  Kædeankeret er valgt fordi det ikke har tilbøjelig til at sætte sig fast mellem sten. 

190708 rena sidelob

Prøvede at finde lidt fisk i nogle af elvens sideløb. Der var en del insekter på vandet, men ikke ringende/vakende ørreder, i dag...190708 rena mosqeeto roof

Den gode balance betyder at jeg ene mand kan bære den båden op til bilen. Derimod skal man være to personer for at løfte den op i tagbøjlerne.190708 rena lejr mad

Efter turen ned af Rena elver var vi tilbage i lejren langs elven ved ti-tiden. Fra venstre Knud Stangeggard, Lars Andersen og lidt camufleret Henrik Minor Vedel.