Kaj Kirkeby in front!

Fredag den 12. juli 2019.190712 rena kaj harr

Pludselig viste fiskene ineteresse for de store majfluer. Kaj Kirkeby bandt en af sine smukke imitiationer på forfanget og i første kast var der stallling/harr.

Rena: Fra Deset til Løbsjøen.

Havde i dag fornøjelsen af at have min ven Kaj Kirkeby på forsædet i min dobbeltbåd. Kaj er lidt oppe i alderen og ikke mobil nok til det lidt mere krævende vadefiskeri. 

Vi startede med kaffe og snak på Rena Fiskecamp. Her blev der vist fluer og der blev snakket fiskeri, fluebinding, stalllinger, ørred og helt.

Søsatte ved ellevetiden og lod os føre med strømmen nedstrøms over og forbi den ene gode fiskeplads efter den anden. 

Det var varmt med en kraftig udtørrende sol og skiftende vind. Bestemt ikke de bedste forhold når det gælder klækninger og tørfluefiskeriet, som vi begge foretrækker. 

På vejen nedstrøms så vi kun få ørreder og stallinger tage insekter. Alligevel fik Kaj kroget en håndfuld mindre bækørreder. 

Lidt mere gang kom der, da vi nåede den øvre del af Rødstrømmen. 

Majfluer og kroge

Kaj havde sat en variation af den godt fangende Europa 12 på forfanget og gentagne gange blev fluen taget af "tunge" fisk... Desværre kun for hurtigt at slippe af krogen igen. Kaj mente det var mindre fisk, men jeg var overbevist om det var større stallinger og ørreder, der var fisket "Touch and Go".

Mystisk! 

Først efter 4-5 mistede fisk fik vi svaret. Den lette modhageløse krog var ganske enkelt rettet ud, sikkert af den første af de større stallinger. 

Normalt kan selv lette og tyndwire kroge holde til store fisk. Men er man uheldig, og krogen sættet i den hårde del af fiskemunden, er det ikke altid at krogen penetrere. Er det kun krogspidsen der har fat, vil en stærk fisk kunne rette krogen ud. Er krogen sat i fiskens bløddele, hvad den oftest er, vil krogbøjningen derimod ikke være belastet kritisk. 

Mens vi evaluerede den udrettede krog og de mistede fisk, så vi for første gang en af de store majfluer blive ædt. Fluevalget var let og resten af turen sad der en af de smukke majflueimitiationer på forfanget. 

På turen havde Kaj Kirkeby vel et tocifret antal stallinger og ørreder på fluen. Også en den kom i nettet inden genudsætning. 

Guideture

Der er fortsat få ledige dage til en tur i Guidebåden. I min to personers båd drifter vi helt ned i Løbsjøen og i den store driftbåd går turen til opsamlingsstedet optrøms "Leopard" Broen. Yderligere og booking? Kontakt i givet fald Lars på Rena Fiskecamp (telefon: +47 954 94 972).190712 rena kaj guideboat

Har lige søsat fra Holmen ved Deset. Dagens tur bliver godt 12 kilometer lang med pick-up i Løbsjøen.190712 rena kaj fishing

Kaj Kirkeby nyder tydeligvis fiskeriet fra forsædet af min Anderson Guidebåd. 190712 rena kaj frontseat

Hele dagen var der Vulgata og Danica på overfladen men først sidst på dagen blev de store døgnfluer taget af stallinger og ørred i Rena.190712 rena kaj hl harr

Stallingen stod tæt på båden mens vi spiste frokost. En gang tog den et insekt på overfladen, men vi kunne ikke få den til at tage vores tørfluer... Satte en Pheasant Tail nymfe på forfanget.... Stallingen fulgte fluen omkring halvanden meter nedstrøms inden den beslutsomt tog nymfen.