danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Tirsdag den 30. juni 2020.200701 rena steen helt

Steen Ellemose med helt fra Rena.

Norge, Rena

Startede med at have Kaj Kirkeby på forsædet af min dobbelt båd. Vi lagde fra land ved Strømstad hvor der normalt altid er god gang i overfladeaktiviteten. 

Tirsdag var der dog stort set ingen aktivitet, hverken insekter eller stallinger og ørreder.

Forklaring... Søndagens friske vind fra syd "skubber" det lunere overfladevand nordover og "trækker" således det iskolde bundvand fra den dybe sø op til overfladen, gennem turbinerne og ud i Rena. På godt et døgn, var vandtemperaturen faldet med 4 grader - en temperaturforskel som hverken ørreder, stallinger (harr) eller helten (sikk), bryder sig om. 

På turen så vil kun, på stor afstand, en håndfuld fisk tage insekter - altså ingen fisk til at præsentere tørfluen for... Kun i det dybe hul, var der lidt helt, som snadrede lidt i kanten af strømhvirvlerne.

Kaj Kirkeby havde her flere tilbud, men var desværre ikke heldig med at få kroget fisken med det kraftige overbid og det bløde "kystøj". 

Havde selv et par hug på nymfen, men havde heller ikke meget fornøjelse af fight og landing...

Aftenturen

Efter et par hviletimer og aftensmad, var det tid til at have Steen Ellemose med på forsædet. Vandtemperaturen var steget en anelse, men ikke nok til at der var gang i klækninger og ringende fisk. 

Forøvrigt oplever vi også det bedste fiskeri i en periode med stabil temperatur og vandføring.

Til gengæld havde vi fornøjelsen af en del regn, og også perioder med vind. Altså ikke den milde sommeraften med tørflue og ringende fisk som vi drømmer om hele vinteren. 

Kaj Kirkeby havde vi lovet helt/sikk til rygeovnen og igen kom nymfen på forfanget.

Startede med igen at miste en helt... Snart var der dog igen bid og en dejlig helt lå efter en kort fight i nettet. Også Steen måtte havde fat i nettet. Der var fine helt til rygeovnen.

Tæt på land

Da det pressede på i blæren, måtte vi en tur ind på det lave vand og helt stille vand. Her så vi pludselig en ørred, der tydeligvis fouragerede over et større område. Mens jeg stod og tømte blæren med lynlåsen åben, kastede Steen nymfen i området med den jagende fisk. Hugget kom øjeblikkeligt og jeg sagde "god ørred". Men nej, det var en helt/sikk der med sin afvigende adfærd snød os. Ørreden som jagtede så vi lidt efter, men den lod sig ikke overliste i denne omgang.

200701 rena temperatur

Startede med at måle vandtemperaturen, der i løbet af et døgn var faldet med næsten 4 grader. 

200701 rena cobber john 

Da der stort set ikke var nogle fisk der tog insekter på overfladen, blev en nymfe bundet på forfanget.

200701 rena gedde

Troede jeg havde fat i en af de helt store ørreder. Hugget var hårdt og kontant og gedden fightede hårdt i strømmen. Prince Nymfen havde kroget gedden perfekt!

200701 rena helt

Der skal serveres røget helt (sikk). Efter rensning og en overnatning i salt, går turen til rygeovnen.

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

rena match hatch

190613 slovenien river

Drømme -og fiskerejse? Min ven Mogens Wagner Cuber bor og har gode kontakter i Slovenien.

Læs mere! 

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo