danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Onsdag den 1. juli 2020.200701 rena trout

Kun få ørreder gav sig til kende ved at bryde vandoverfladen for at indtage et insekt.

Norge, Rena

Biodiversitet

I dag fisk jeg for første gang søsat min Anderson Mosqeeto. Jeg valgte at fiske lokalt og søsatte fra pladsen ved Deset.

Målte som vanligt vandtemperaturen der igen var steget til 11-12 grader. Vinden var løjet af og skiftet til det nordlige hjørne, hvilken betyder at lunere overfladevand i den ca. 80 kilometer lange Stor Søen ikke længere presses nordpå, men i stedet flyder ud i Rena efter en tur gennem de store turbiner der trække strømgeneratorerne. 

Med høj luftfugtighed var det perfekte forhold for både døgnfluer, vårfluer og slørvinger. I løbet af efter middagen oplevede jeg således fem/seks forskellige arter døgnfluer og et par arter vårfluer. Blandt døgnfluerne var der enkelte Danica. Prognosen for de næste par uger er i top!

Både fugle og fisk nyder godt af de mange næringsrige og proteinfyldte insekter der giver god tilvækst, men også udfordinger når det gælder om at få ørreden, stallingen og helten til at vælge mit "tilbud" fremfor den ægte vare.

Heldige helte (sikk)

Havde en en lumsk plan om at fange en god portion helt som vi kunne varmryge, vacumpakke og fryse ned til brug de kommende guideture...

Heltene var dog ikke med på planen. Havde seks helt (sikk) til at tage tørfluen uden at det lykkedes at få en eneste i nettet. Jeg fightede heltene med stor, stor forsigtighed, men samtlige røg af fluen, typisk lige inden jeg skulle til at nette dem. 

Fiskede også efter nogle ørreder og var her mere heldig. To mindre kom i nettet og retur til elven. 

Sluttede turen så jeg kunne nå den sene aftensmad i godt selskab med Steen Ellemose, Kaj Kirkeby og tre nyrøget varme helt, der sammen med et godt glas hvidvin og en lille whisky, var den perfekte afslutning på sommermånedens første dag.

200701 rena ducks

De store ællinger nyder godt af de mange insekter og de var flere gange synligt interesseret i min flue.

200701 rena sedges

For første gang bød turen op til massive klækninger af vårfluer.

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

rena match hatch

190613 slovenien river

Drømme -og fiskerejse? Min ven Mogens Wagner Cuber bor og har gode kontakter i Slovenien.

Læs mere! 

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo