danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Tirsdag den 7. juli 2020.200707 rena rainbow

Efter nogle våde blæsende timer stilnede det af og der kom hul mellem skyerne der blev udnyttet af solen. 

Norge, Rena

I dobbeltbåden

Mine danske venner Steen Jensen og Flemming Nielsen ville gerne opleve Rena elven fra vandsiden og da min dobbeltbåd ikke var i brug, var et lån oplagt!

Havde på forhånd sagt, at de ikke skulle forvente sig meget af fiskeriet da de er uøvede, og ikke havde de vigtige svømmefødder, som kan sikre, at du holder dig i den bedst mulige position når fluen skal repræsenteres for den sky ørred eller kræsne stalling. Et velegnet anker var heller ikke med i lånepakken!

Opgaven med at passe årerne gik på skift, og da vi sidst på aftenen mødtes ved opsamlingspladsen var det et par begejstrede danskere der ventede. Lidt fisk var det blevet til, og så var der vist også sat et par pontonbåde på "must have" ønskelisten. 

"Vi kom over så meget spændende vand og så mange ringende fisk, lød det fra Flemming Nielsen".

Fisk og strategi

Når der driftes kommer vi over rigtigt meget vand. Der er strækningen med jævn strøm og bud, der er strækninger hvor bunden er dækket af store sten som skaber turbulens og der strækninger med roligt vand der mest af alt minder om en sø. 

Helten (sikk'en) holder til hvor vandet er roligt og dybt, Stallinger finder jeg oftes i områder med jævn strøm og ørrederne kan findes, men ikke altid fanges over alt. 

Valgte at satse på at præsentere en stor synlig tørflue tæt på bredden. Udfordringen er at få fluen præsenteret tættest mulig på bredden og opnå et dragfrit drev. Når vinden er frisk, som den var periodisk i dag, kan det være en stor udfordring.

Mange kast og næsten lige så mange præsentationer... Når jeg så ser en god flok stallinger eller en synlig spændende ørred, parkeres båden med mit kædeanker, og der fiskes målrettet efter de synlige fisk. 

På dagens tur blev til 6 ørreder og samme antal stallinger, der alle var i særdeles god størrelse og kondition. 

For at sikre mig, at Flemming og Steen, der var betydeligt hurtigere nedstrøms end mig ikke stod og frøs ved opsamlingstedet, tog jeg de sidste tre kilometer med årerkraft og uden at fiske. 

200707 rena trout net

En af dagens ørreder soler sig i nettet inden den genudsættes.

200707 rena stalling

Rena's stallinger har en flot gennemsnitsstørrelse og er bestemt heller ikke underernærede. 

200707 rena misty

God stemning: Efter regnen var der god gang i insekter og fisk.

200707 rena darksky

Der er tydeligvis regn vejr i sigte!

200707 rena milibridge

Jeg ankom til opsamlingsstedet som sidste mand. Billedet er taget fra Leopard Broen af Flemming Nielsen.

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

rena match hatch