Fisk og modvind!

Torsdag den 9. juli 2020.200709 rena bridge

Søsatte fra pladsen ved den ikoniske bro, som er bygget på en smuk trækonstruktion. Lokalt kaldes broen Leopardbroen fordi den er bygget af militæret til brug for blandt andet deres Leopard stridsvogne, som det hedder heroppe. 

Norge, Rena

Dag, aften eller nat?

Jeg ved godt at fiskeriet med svømmepupper i den lyse nordiske sommernat nok er det mest effektive når den ellers sky Rena ørred skal lokkes til at tage fluen. 

Når jeg normalt slutter mit fisket lidt før midnat, er der flere der starter deres fisketur. 

Vel vidende at fiskeriet i de lyse timer er vanskeligere og at mange af de større ørreder er inaktive, er det, det fiskeri jeg foretrækker. For mig betyder det visuelle rigtigt meget. Højdepunktet er at placere fluen til en fouragerende fisk og snart efter se fluen blive inhaleret og kroget. 

Ofte er der i de lyse timer langt mellem fouragerende fisk, men når jeg ror omkring lykke det næsten altid at finde en enkelt ørred eller stalling der stiger til overfladen. 

Storørred i grøden

Fandt efter et par timer nogle ørreder der var rimeligt aktive. Kunne se at der blandt fiskene var mindst en i god størrelse. Nu skulle jeg havde båden i position UDEN at skræmme ørrederne. Forsigtigt og uden at lave den mindste uro fik jeg Mosqeetoen i position. 

I første kast tog den tilsyneladende største ørred min flue. Første udløb gik med rasende fart nedstrøms mod en ø hvor der lå nogle faretruende trærødder. Heldigvis skiftede ørreden strategi og svømmede nu opstrøms, og nok 20 meter helt inde langs den underskårne bred. Jeg pressede ørreden optimalt og fik efter fire, fem minutter ørreden ind tær på båden og nettet. På kort line var jeg nu i infight med +60  centimeter ørreden, som jeg flere gange så i det klare, lidt thefarvede Rena vand.

Den skulle være hjemme, troede jeg!

Men ak. Som sidste handling i vores korte bekendskab, svømmede ørreden ned i rankegrøden der svajede i strømmen. Og en tur gennem den tætte grøde var mere end hvad mit forfang kunne holde til.

Fantastisk oplevelse, der selvfølgelig kunne være endt bedre!

Fandt endnu et par ørreder som endte i nettet, og som efterfølgende blev returneret inden al overflade aktvitet ophørte.

Så kom vandet og vinden 

Havde en god hyggelig snak med et par nordmænd, der ligesom som mig havde set frem til en god aftens fiskeri. VI opankrede bådene side om side, og jeg blev bl.a. budt på en god kop norsk kaffe (med vodka, tak Morten!) 

Men i stedet for opklaring og fiskevejr satte det ind med masser af regn og vind. 

Satte kursen opstrøms mod broen. en tur mod strømmen og ikke mindst vinden - god motion der kan mærkes i armene her til morgen. 

 200709 rena trout

En atypisk ørred fra Rena. Gætter på at ørreden har været smoltificeret og trukket ud i Løpsøen hvor den så har levet som søørred. Mærkerne kende vi fra det hjemlige, nemlig ar efter nærkontakt med garn.

200709 rena sedge

Et par timer efter jeg ankom, var der både lidt klækning af majfluer og de store vårfluer med den grønne bagkrop. 

200709 rena evening green

Først blæste det op og snart kom regnen, men ellers en smuk stemningsfulg aften. 

200709 rena vidar

Mens jeg (forgæves) ventede på tørvejr og ringende fisk, kom Vidar Nysæter og hans ven på forsædet forbi. De havde driftet de ca. 18 kilometer fra Deset.