danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Lørdag den 26. juli 2020.200725 rena kast med fluestang

Lidt kasteinstruktion til norske Marthine Furuseth Huldal, der helt sikkert hurtigt kan blive en habil fluefisker!

Norge, Rena.

Kast og Bosnisk grillmiddag!

Lørdagen bød på vejr til terrassen, men også til at hjælpe et par nye fluefiskere forhåbenligt godt gang med håndteringen af fluestang og line. 

Hyggeligt at hilse på gruppen af nordmænd med bosnisk oprindelse der havde lejet det store hus. De havde boet i norge længe og talte alle udemærket norsk. 

Også et par stykker i gruppen fik en hurtig kasteinstruktion.

Jeg fortalte at jeg for nogle år siden havde fisket i Ribnik i Bosnien. En flod de udemærket kendte. Viste dem også videoen, som blev optaget af Aljazeera Balkans hvor jeg for rullende kamera fanger en stalling.

Blev inden dagens tur budt på dejlig Bosnisk grillmenu og var derfor godt mæt da jeg ved firetiden søsatte Mosqeetoen.

Blæst og nymfe

Den kølige vind, der de sidste mange dage er blæst mod syd fik vi nu tilbage lidt opvarmet. Her i dalen er vinden enten nord eller sydlig. Vinden følger elven og i dag var vinden mod strømmen.

Da der stort set ikke er overfladeaktivitet når der blæser, startede jeg fiskeriet med mit nymfe set-up. Da vandstanden i de områder af elven, hvor der ikke er generende grøde, er mellem 2,5 meter og 5 meter dybe, fiskes der med et forfang mere end dobbelt så langt som stangen. Og med et par belastede nymfer og vinden, giver det udfordringer med kastet. Heldigvis kan jeg drive langsomt nedstrøms med båden, og på den måde få nogle lange dybe drev med nymferne!

Og ikke overaskende blev ørrederne fanget tæt på bunden!

Et tæppe af insekter!

Samtidig med at solen sænkede sig over fjeldet, blev der skruet ned for vinden. Og jeg skal da love for at det var noget der passede detrige insektliv. Tror jeg så samtlige kendte arter af døgnfluer, vårfluer og slørvinger. Insekttætheden var så intens, at nærmest så ud som der var rullet en lurvet løber ud over elvens overflade - fantastisk oplevelse!

Både fisk og de mange svømmefugle og deres afkom, nød føderigligheden.

Fiskede til flere ørreder, men må erkende, at der også skal både en god præsentation og lidt held til for at det er netop din flue, den sky ørred vælger. 

Fangede på denne aften to smukke ørreder og lidt helt til rygeovnen inden jeg omkring midnat returnerede til fiskecampen og sengen!

200725 rena browntrout

Da vi søsatte ved firetiden blæste det fra syd. FIskede med mit nymfe set-up og fangede på den måde tre ørreder og mistede en helt.

200725 rena pontoonboats

Har fundet en god plads til at nyde en kold øl og en snak sammen med Rune Hansen.. 

200725 rena anderson pontoon

Min norske ven Rune Hansen der har sommerhus ved Deset fisker fra sin Anderson Speedster.

200725 rena sunset

Dagen sluttede lun og stille mens enkelte ørreder og helt stadig slubrede insekter fra overfladen.

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

rena match hatch

190613 slovenien river

Drømme -og fiskerejse? Min ven Mogens Wagner Cuber bor og har gode kontakter i Slovenien.

Læs mere! 

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo