danlendenosv

En dag - to ørreder!

Mandag den 19. juli 2021.210720 rena trout henrik leth

Held er altid godt, men tålmodighed er en dyd når det gælder om at komme i "tale" med de store snu ørreder...

Norge, Rena

Bagvandsørreder på tørt og på nymfe!

Valgte i dag at koncentrere mig om nogle ørreder der lever det stille liv i elvens mange bagvande. Med bagvande mener jeg de strækninger hvor vandet står stille, eller løber modsat hovedstrømmen. 

Ørrederne i bagvande krydser typisk omkring i et stort område i deres søgning efter føde. Du ser måske ørreden tage et insekt i et område. Nogle minutter efter i et andet område...

Først når du kende ørredens rute i det måske 30 * 30 meter store område kan du placere fluen og håbe... Kaster du på må og få vil du typisk gøre ørreden mistænkelig. Selvfølgelig kan du være heldig at ramme rigtigt i første kast - at ørreden ta'r di flue!

På dagens tur havde jeg placeret pontonbåden mellem vandranunklerne. Ankeret havde jeg ikke lagt ud, da jeg i tilfælde af fiskeheld, hurtigt skal have båden ud i det frie vand for mest sikre fight.  

Efter godt to timer hvor jeg kunne følge ørredens rute og fødesøgning, havde jeg en ide om hvor fluen skulle placeres!

Hug og fight

Efter mindre end et halvt minut kom ørreden forbi min #14 højtflydende Adams. Uden at fatte mistanke blev fluen inhaleret, og som det skulle vise sig, var krogningen perfekt.

Ørreden var synligt aggressiv over at være bedraget. Og mens fluelinen blev trukket af hjulet i et langt udløb, padlede jeg ved brug af svømmefødderne båden ud i det frie vand. Nu gjaldt det som om at holde ørreden her. Det var udfordrende!'

På nymfe!

Dagens sidste ørred, en stor hanfisk blev fristet til at tage en nymfe der hang under en strike-indikator. Fasan/kobber nymfen blev præsenteret så den drev fristende  gennem det langsomt flydende bagvand. 

Netop hvor jeg ventede det, kom hugget og igen var fighten dramatisk. 

210720 rena ranunkler

Vandranunklerne står tæt og jeg er forberedt på hurtigt at bruge svømmefødderne til hurtigt at komme ud i det frie vand når og hvis ørreden tager fluen.

210720 rena adams

Der var ganske få insekter på vandet, så hvorfor ikke starte med A? Adams tørfluen er bundet med en hale af dyrehår og et kraftigt hackle for ektra god flydeevne.

210720 rena rena trout

Efter flere timers venten, fik jeg afluret ørredens fødesøgning i bagvandet. I munden sidder den klassiske Adams tørflue!

210720 rena hilsen

Da jeg returnerede sad dig en seddel på bilruden... Tænkte har jeg parkeret et forkert sted, eller... Tak til Arild Kristiansen for hilsen. Og jo, det blev en god dag!

Lignende atikler

© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers