danlendenosv

Hyggeligt dansker besøg

Tirsdag den 20. juli 2021.210721 rena sandrevle

I løbet af natten var vandstanden faldet små 40 centimeter. Dagen før var sandrevlen dækket af 10 - 20 centimeter vand.

Lav vandstand - nye udfordringer og første Rena fisk!

Har fået besøg af Peter Hyttel Sørensen fra Aarhus. Peter der fisker mest efter havørred ved Helgenæs på Djursland, ville nu prøve sin Anderson Speedster i strømvand.

Det første jeg lagde mærke til da vi kom frem til elven, var den dramatiske sænkning af vandstanden. I løbet af natten var vandstanden sænket med omkring 40 centimeter. Hvorfor kan vi kun gætte på, men gode priser på strøm, måske på baggrund af situationen i tyskland, kunne være en forklaring. Måke andre han en anden? 

Det er kendt at en hurtig ændring af vandstanden ikke er godt for fiskeriet. Tydeligvis skal fiskene, specielt ørrederne finde nye standpladser. Og efter en dag eller to er fiskeriet igen som vi kender det!

Godt igang!

Efter at blive dus med båden, og specielt det almindelige ankers begrænsninger i den raskflydende strækning af elven, var det tid til at fiske. 

På en plads der altid holder en flok flotte stallinger startede Peter med at præsentere sin tørflue. Længe gik der dog heller ikke før end at en stalling lod sig friste. Lidt senere blev det til et par stykker mere. Også et par ørreder måtte en tur i nettet!

Da fiskene i middagsolen ikke steg så meget til overfladen, gjorde en #18 sort nymfe med guldhoved underværker. 

Helt og lure ørreder

Selv ville jeg prøve om jeg kunne overliste et par helt til rygeovnen samtidig med jeg holdt bagvandet under opsyn for udfordrende ørreder!

På formiddagens tur var det ikke en succes, og først på aften turen lykkes det at komme i nærkontakten med heltene, der tydeligvis også skulle vænne sig til sænkningen af vandstanden. Udover et par ørreder, havde jeg kontakt til tre helt. To slap med skrækken og en enkelt ligger på salt i køleskabet.

Du kan læse mere om mine ture i Norge her: https://brakvand.com/fisk-fangst/norge

210721 rena vangen flyrod

Peter Hyttel Sørensen medbragte denne ca. 50 år gamle norske Vangen fluestang på sin første tur til Rena.

210721 rena trout

En mindre Rena ørred fra formiddagens tur.

210721 rena rankegroede

Rankegrøde, vandranunkler og andre af elvens vandplanter filtrere vandet og er et godt skjulested for insektlarver og fiskeyngel.

210721 rena peter stalling

Peter Hyttel Sørensen havde ikke fisket længe før end denne fine stalling tog fluen og snart lå i nettet!

Lignende atikler

© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers