Næstsidste Rena tur

Tirsdag den 3. august 2021.210803 rena henrik leth

Sommeren i Norge nærmer sig afslutningen og hjemme venter der en spændende periode med bl.a. kommunalvalg.

Norge, Rena

Rodeo i Rena!

En stor ørred der fornyligt fangede min opmærksomhed og som i fuld størrelse er lagret i min hukommelse, fik mig til at bruge næstsidste dag på Rena Fiskecamp, i denne omgang, til at fiske lokalt.

Havde igen medbragt både tørfluestang og et nymfe set-up. 

Da strømmen i denne del af Rena elven er svag, og da der er mange grøde øer som jeg kan "parkere" båden i, undlod jeg ankeret. 

Planen var "Rodeo-fishing", som John Bond kalder fiskeriet, hvor du i pontonbåden kan følge tørfluen eller nymfen og sikre et langt, langt drev i den rolige strøm. Når du har affisket strækningen, ror du bagvandet langs kanten retur og ta'r en ny tur nedstrøms med tørfluen eller nymfen.

Fanger under "Rodeo-fiskeriet" et par ørreder, stallinger og helt. 

Mens jeg langsom driver ned af elven holder jeg øje med tørfluen og nymfen. Derudover observeres der for eventuelle ørreder der måtte søge overflade føde. Pladserne "fotograferes" for senere fiskeri med tørfluen. 

Igen idag havde jeg mest held med den relativt store majflueimitiation, som her sidst på sommeren, hvor døgnflueklækningerne er sparsomme, har en magisk evne til at lokke stallinger og ørreder til overfladen. Fantastisk at se hvorledes fiskene stiger til overfladen og indhalere den store flue. I dag blev det til en håndfuld smukke ørreder og stallinger.

Rena turen nærmer sig sin afslutning - tanker om efteråret i Randers

Sommeren har igen været fantastisk. Udover en masse spændende fisketure, var det også en god oplevelse at møde John og Silja Bond og deres dejlige døtre. Håber at kunne gøre gengæld med gæstfrihed i Randers!

Til jer der har fulgt mig og mit fiskeri, vil jeg sige tak. 

Når jeg sidst på ugen "lander" i Randers er der flere opgaver. Haven skal vist have en ordenligt tur, siger min søde kone... Havbarsen i Vesterhavet, makrellerne, fjordens ørreder og tørfluehavørrederne i åen skal også fristes. 

Derudover starter kommunalpolitikken med udvalgs- og byrådmøder op. 

I november er der valg og jeg genopstiller som socialdemokrat med natur, miljø, ældre og ungdomsuddannelser som mærkesager. Håber at nogle af jer der læser med, igen vil komme med indput og gode ideer. Ingen skal holde sig tilbage og jeg er meget klar!

210803 rena trout

Dagens første ørred viste sig ind imellem på bagkanten af en grødeø.

210803 rena vandranunkel

Vandranunklerne med de små velduftende blomster vil præge elven nogle uger endnu.

210803 rena french partridge

French Patridge: En af min favoritfluer til sensommeren og når stallingerne og ørrederne har vænnet sig til en "stor mundfuld"!

210803 rena deset

Rena med Deset Broen i baggrunden. Svag strøm, vandranunkler, rankegrøde og en fin bestand af elvens fiskearter.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers