Nattefrost og tørt!

Lørdag den 16. oktober 2021.211016 rena bond boat

Jomfrutur i Rena: Indehaveren af Rena Fishcamp John Bond skal for første gang prøve en Anderson Pontoon, Mosqeto.

Elg, vind, slørvinger og små døgnfluer!

Vi havde ikke været længe ved elven før en elg, der tydeligvis ikke havde set os begyndte at krydse elven. Nogle meter fra land opdagede det store dyr os og vendte straks om og søgte skjul i skoven på vestsiden. 

Fredagen var gået med færgetur, et besøg i Moss og en tur gennem trafiktætte Oslo. Fremme ved campen skulle vi installere os i lånehuset som også trængte til opvarmning. Frosten er kommet til området og så snart solen er væk ryger kviksølvet ned på 5-6 minus grader. 

Har ikke tidligere fisket så sent i Rena elven, men allerede mens vi riggede til kunne vi nyde enkelte ringende stallinger og lidt små døgnfluer og slørvinger. 

Desværre blæste det op fra nord netop da vi søsatte. Og vind og tørflue fiskeri er som de fleste ved ikke optimalt.

Fandt dog områder hvor vinden ikke fik fat, men mere om fiskeriet senere.

Testtur i Mosqeetoen

Oprindeligt var jeg den første der testede Mosqeetoen. Det var på en tur til det nordlige sverige for godt fem år siden. Jeg blev dengang så begejstret, at jeg valgte at "hapse" det nye fartøj, som Lars så ikke selv fik afprøvet på en længere tur.

I dag skulle det så være. Udover min Mosqeeto havde Lars medbragt to yderligere, der skulle efterlades på Rena Fiskecamp. Dette gav Lars mulighed for selv at fiske seriøst fra fartøjet, som der indtil videre er produceret 13 stykker af. 

Også John Bomd skulle prøve at fiske seriøst fra Mosqeetoen. 

Efter dagens tur var det en "thums up" til sejlegenskaberne.

Fiskeriet

Vinden var nok hovedårsagen til at det kun blev til få fisk. Lars fangede og genudsatte en ørred og en stalling. John mistede en ørred og jeg mistede en helt lige før den kom ind over netkanten - det har jeg prøvet før!

 

I løbet af vinteren vil John Bond opgradere Flyshoppen bl.a. med fluefiskeri relaterede produkter, som ellers ikke er tilgængelige her på disse kanter. 

Lars Andersen hjælper John Bond med at tilpasse Force Finns til fod og støvle. 

Vi rigger til ved Rena Elven og ser frem til dagens tur.

Efter et par timers fiskeri var det tid til an snak. Lars Andersen sidder i den grønne Mosqeeto og John Bond i den grå.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers