Fra bare arme til vintertøj!

Torsdag den 14. juli 2022.220714 rena helt sik

Rena River: Formiddagen bød på gråvejr og vindstille. Over middag blæste det op fra nord. Kom på elven om aftenen og fik bl.a. som planlagt sikret mig en god middag. 

Farvel og god tur 

Lars Andersen og Henrik Minor Vedel valgte at køre mod danmark allerede fra morgenstunden. Der skulle pakkes og en færge skulle nås.

Jeg bød selvfølgelig på morgen kaffe og fik ønsket mine venner god tur sydpå.

Vejrskifte, fluebinding og aftentur

Onsdag kunne vi få arme og ansigt brunet. Torsdag skiftede vejret og lufttemperatur og vandtemperatur lå tæt på hinanden og de 10 grader. 

Selvfølgelig skulle jeg en tur på elven. Har lyst til en nyrøget helt - den eneste af Rena elvens fisk som jeg spiser. Sikkert også den mest velsmagende!

På trods af det kølige vejr og den friske nordlige vind var der døgnfluer på vandet - også Danica og Vulgata!

Kun få fisk ringede / vak'ede. Valgte at fiske min majflueimitiation over mulige standpladser. Allerede efter få kast viste en ørred interesse. Det blev dog et kortvarigt selskab. Fortsatte samme taktik nedstrøms.

Fulgte en Danica som drev roligt med strømmen. Circa 20 meter nedstrøms forsvandt majfluen. Ørreden efterlod en ganske lille ring på vandet - døgnfluen blev taget næsten ubemærket. 

Næste "døgnflue" der drev over ørredens standplads var min imitiation. Nogle minutter efter lå den smukke Rena ørred i nettet. 

Fik endnu en ørred og sluttede med at lede efter helt/sik da jeg ønsker røget helt som fredags menu. 

Fandt en mindre flok helt/sik og fik min CDC-klækker i #18 placeret. Det blev til fisk.

Ps. heltene/sik'en ta'r sjældent de store tørfluer, men foretrækker mindre døgnfluer, gerne klækkere der "hænger" lidt i overfladen.

Da jeg kom i land stod Bjarne Fries og bød min velkommen. Bjarne har slået lejr i nærheden.   

220714 rena ot makro

Fik besøg af min norske Ole-Thorstein Ljøstad. OT er fortograf, udgiver Glomma Guiden der bla. kan købes her i Flyshoppen, og en ekstrem dygtig fluefisker. OT hjalp mig med nogle tekniske detaljer omkring makrofoto - håber på nogle bedre billeder af detaljerne fremover!

220714 rena danica mitiationer

Besøg og hygge med gode venner havde toldet hårdt på mit lager af majfluer. Brugte noget af dagen til lidt fluebinding og Tour de France - en god kombination. Fluen er en modification af French Partridge hvor kropshacklet er erstattet af et CDC hackle - en imitiation der på trods af mange og hurtige kast ikke snor forfanget. Fluerne er bundet på AHREX FW539 #8.

220714 rena danica

Der er fortsat en god klækning af vores store majflue Emphemera Danica og Vulgata. Hjulet, et GALVAN BROOKIE er fra John Bonds Flyshop, Rena Fishcamp. 

220714 rena trout

Ørreden tog en majfluen i det blanke vand under træerne. Næste gang var det min majflueimitiation, der for en tid måtte i ørredmund.

220714 rena sunset

Vinden lagde sig samtidig med solnedgangen og jeg stoppede fiskeriet ved ellevetiden.

Du kan læse om flere fisketure i bl.a. Rena her: https://brakvand.com/fisk-fangst/norge

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers