danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Guidetur: Londoner på forsædet

Fredag den 5. august 2022.220805 rena Ross trout

Rena elven: Dagen bød på sol, ørreder og stallinger på store slørvingeimitiationer på en #5 stang og præsentation og døgnfluer og vårfluer på en #4 stang.

Aften klækning og blindfiskeri

Engelske Ross valgte som første prioritet at starte sit ophold på Rena Fiskecamp og sin første tur på Rena elven med en guidetur.

På turen får jeg et godt overblik over elven og også nogle gode ideer om hvorfra jeg kan fiske fra land, fortalte Ros mig mens vi gjorde grej og båd klar til dagens tur. Ross fortalte også at han havde googlet sig frem til Rena og Rena Fiskecamp.

Vi startede igen ved Strømstad og skulle i løbet af dagen drifte ned til Leopardbroen. 

De første timer oplevede vi kun få ørreder og stallinger, der viste deres tilstedeværelse ved at spise insekter fra overfladen. Prøvede naturligvis at sætte ankeret i håbet om at kunne friste fiskene med en tørflue. Desværre gik der lang tid mellem, at den enkelte fisk steg til overfladen og da fluen skal placeres i fiskens fødebane og ikke mindst drive naturligt, fik vi ikke succes.

Heltene så vi slet ikke noget til, simpelt hen fordi der var for få insekter på vandet. Langt mere fordelagtigt er det, i disse situationer at forblive tæt på bunden og så spise de nymfer og insektlarver der måtte komme drivende forbi med strømmen. 

Slørvingeimitiation

Det er ikke fordi at der er mange at de 3-5 cm. store slørvinger. Men fiskene elsker dem, eller rettere det store proteinrige måltid som i perioder er til rådighed her i sensommeren. 

Med en slørvinge på forfanget på #5 stangen kom der gang i sagerne og det blev til rigtigt mange "takes". Ofte forsvinder fluen uden at ørreden gør den store opmærksomhed. Kunsten er her at holde god kontakt med fluen både med øjnene og med fluelinen. Et par ørreder og stallinger kom i nettet. 

Aften klækning

Sluttede med en god klækning og masser af stallinger og ørreder der ringede i det område hvor jeg havde ankeret op. 

Oplevede også hvorledes temperaturen faldt i samme takt som solen gik ned. Da vi sluttede ved ellevetiden var lufttemperaturen ned på 10 grader - et par grader over vandtemperaturen. 

220805 rena Ross fishing

Min Anderson Gudebåd vejr og fylder mindre end tilsvarende både. Men som det fremgår kan man sagtens sidde bekvemt, tæt på elven og begivenhederne.

220805 rena Ross grayling

På turen fangede Ross sit livs første stalling / harr.

220805 rena Ross jaren

Mens vi lå for anker og fiskede efter stallinger kom min norske ven Jaren S forbi i sin Anderson Mosqeeto.

220805 rena Ross sunset

Dagen nærmer sig sin afslutning og temperaturen falder drastisk.

Du kan læse om flere fisketure i bl.a. Rena her: https://brakvand.com/fisk-fangst/norge

© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers