Tilbage i Deset!

Lørdag den 10. juni 2023.230610 rena elvenNorge, Rena: Efter en lang nat med kørsel, udpakning og klargøring, gik turen til elven. Vandstanden er normalt, vandet klart....

I sommernorge!

Efter en lang og udmattende køretur var jeg ved 10-tiden endelig fremme ved Deset og Rena Fishcamp.

Mine øjne var tunge af træthed, og mine muskler længtes efter hvile.  Lugten af friskhed og naturens duft fyldte mine næsebor, og jeg ved fra tidligere, at dette er det perfekte sted at finde ro og oplevelser.

Pontonbåden, min Anderson Mosqeeto, blev båret ned til vandet. Den klukkende lyd af det strømmende vand fik mig til at smile. Det var som om, elven kaldte på mig, og jeg kunne ikke modstå dens tiltrækning. Jeg hoppede i pontonbåden og lod mig glide ud på det klare vand.

Mens jeg fod-padlede gennem elvens rolige strøm, kunne jeg mærke mine træthed blive skyllet væk af det blide vand.

Naturens lyde omfavnede mig: fuglenes kvidren, bladenes raslen i vinden og lyden af det rindende vand. Det var som om, elven og dens omgivelser havde en magisk evne til at heale og genoplive min trætte sjæl.

Jeg kunne ikke lade være med at smile. Denne smukke elv havde givet mig en gave. Den havde taget min træthed og byttet den ud med fornyet energi.  

Tidligt på sæsonen

Da vi for lidt over en måned var heroppe var det vinter. Der lå snedriver og om natten faldt temperaturen til et stykke under nul. Foråret er kommet sent!

Insektklækningerne er også lige startet...

På dagens tur så jeg kun en fisk tage tørt et par gange. Døgnfluer, slørvinger og vårfluer så jeg heller ikke noget til. Derimod var der i områder med læ en del sværmende kvægmyg og dansemyg.

Vandtemperaturen ligger heller ikke meget højere end plus 5 grader. 

Varmen er dog kommet og dagene er lange. Det næste dage vil der ske en masse, også med hensyn klækninger og fiskeriet!

Til bold hos Rune

Sluttede dagen med at se CL-finale his min norske ven Rune Hansen der har et sommerhus som nabo til Rena Fishcamp. Holdt mig nogenlunde vågen det meste af kampen....

230610 rena navneskilt

Her bor jeg. John Bond her opsat dette fine navneskilt over døren. 

230610 rena henrik leth

Brugte nogle timer i området ved Deset. 

230610 rena helt

Dejligt gensyn med den smukke helt/sik. På dagens tur blev til en helt/sik og en ørred. Begge fanget i et dybere hul på nymfe fisket under strike-indikator.

230610 rena vejr

En varm uge venter... 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers