Nu starter festen!

Tirsdag den 13. juni 2023.230613 rena flyshopRena Fishcamp: John Bond har fyldt op på alle hylder. Speciet er jeg imponeret over det store udvalg af tørfluer, nymfer og streamere.... Også mange produkter, som du ikke lige finder andre steder!

Ørreder i deres rette element

Søsatte ved Strømstad og drev snart lidt nedstrøms. Bemærkede ikke overraskende at der, specielt over den lyse sandbund tæt på bredden, stod flere flotte ørreder. 

Vandet er klart og ideelt til at opleve og studere de sky ørreder i deres naturlige element.

Satte ankeret og sad længe, vel det meste af en time og observerede et par ørreder. Vandet er stadig køligt omend temperaturen er steget en anelse siden mandagens kuldechock. 

Jeg kan tydeligt se ørrederne i deres fulde pragt og tydeligt observere deres adfærd og deres indtag af føde. Fiskene er tydeligvis ikke særligt sultne og kun få gange ser jeg dem tage undervandsføde, sikkert en nymfe. Et par døgfluer der driver perfekt over ørrederne bliver heller ikke taget. Tænker det fortsat er det kølige vand der er årsagen. 

Ventetid og tid til tørt!

Ville prøve om jeg kunne friste ørrederne med en #18 nymfe på en 0,12 mm. Opdagede nu at jeg havde glemt min fiskevest i bilen. Ankeret måtte op og der måtte gang i årerne for at komme optrøms til bilen. Strømmen er frisk så der måtte sved på panden inden jeg kom retur. 

Fik ikke prøvet at friste "mine" ørreder med nymfen. På trods af forsigtighed fik jeg skræmt de sky fisk inden jeg kunne komme til at fiske efter dem.

Har masser af tid, og ved at der på et eller andet tidspunkt vil vise sig en fisk eller to... For mig er tørfluefiskeri og ventetiden på, at fiskene æder insekter på overfladen en del af oplevelsen. Det er ikke kun et spørgsmål om at fange fisk.

Det er en oplevelse, der bringer mig tættere på naturen og giver mulighed for at observere fiskens adfærd og interaktion med deres naturlige miljø. 

På dagens tur mødte jeg 10 -12 ørreder der i perioder tog tørt. Ørrederne viste sig hvert 3-4 minut. Ikke lette fisk... 

Fik sikkert skræmt de fleste, men havde alligevel held til at lande og genudsætte tre fine ørreder. 

Sidst på dagen var der en del spinnere i luften. Jeg var dog udmattet og sulten efter 7-8 timer på elven.

230613 rena fly only

Søsatte ved Strømstad hvor jeg efterlod bilen. Efter "landgangen" ved Holmen gik jeg op til Fiskecampen og udskiftede mine waders med sandaler. Efterfølgende gik jeg op for at hente bilen,. En dejlig tur på næsten 4 kilometer.

230613 rena henrik leth

Det meste af tiden går med at vente og iagttage. Pludselig ser jeg en fisk der ta'r tørt!

230613 rena trout

Der er så småt ved at komme gang i klækninger og overfladeaktivitet. 

230613 rena dagslander

Kenneth Bostrøms håndbøger om døgnfluer og vårfluer har i årtier fulgt mig på mine ture.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers