Hjernegymnastik, vandland og multiklækninger

Rena: Ankomst og dag ét

rena1.1
Selv om bilen bogstaveligt talt var proppet, havde vi en fin tur fra Randers til Rena. Ved ankomsten fredag aften var det tørvejr og en ren fornøjelse at få lejren sat op!

Lørdag den 6. juli. Færgeturen gik hurtigt og i godt selskab med Mong, der flere gange tiltrak sig opmærksomheden med høje råb, når det ikke flaskede sig som forudset i vores skakspil på Ipad'en.

 

Vi havde igen i år masser af plads, da vi ved halvtitiden ankom til lejren. Kun en enkelt tysker i en autocamper havde fundet pladsen. Fik hurtigt pakket telte og grej ud, og det var tid til go'nat.

 

Våde drømme

Havde dårligt lukket øjet før end den velkendt "Sound of Norway" - regndråber på teltet og bilens tag, lød. Endnu en beroligende lyd som sammen med elvens sang gav en god baggrundsmelodi til nattens drømme om stalling og ørred.

 

På trods af regnen var vandstanden i Rena lav og faldende. Et reparationsarbejde på dæmningen ved vandkraft turbinerne er den udmiddelbare årsag til, at der var lukker mindst 3 meter vand ud af Storsøen og at vandstanden i elven ved campen var godt en halvmeter under det normale.

 

Lørdag skal vi til Rena for at handle fiskekort, hente vand m.v. - også her, er der vedvarende og heftig regn... Er tilbage i lejren lidt før middag. Det er nu tid til at klargøre grej og både. Der skal fiskes!

 

 

Første stalling

Mong der ikke tidligere har fisket tørflue, skal lige instrueres om fiskenes adfærd og vigtigheden i at placere fluen korrekt i forhold til den ringende fisk. Ligeledes skal vi have justeret forfang og fluevalg.

 

En stor mængde drivende døgnfluer, bl.a Danica sætter gang i løjerne og på mindre en ti minutter kan Mong lande sin første stalling nogensinde...

 

Vælger at krydse Rena og ser lidt opstrøms lejren en god stalling svælge i døgnfluer. Fluen tages med det samme, men fisken er ikke kroget rigtigt. Kaster i stedet til en anden flot stalling som står lidt længere nedstrøms, og lidt længere ude i elven.

 

Igen tages fluen i det første drev, og denne gang bliver stallingen hængende. Under fighter ser jeg at første stalling, som jeg havde fat i, igen er aktiv. Denne gang er krogningen perfekt!

 

Ror forsigtigt lidt længere opstrøms og finder snart endnu en flok stallinger der er med på lidt sjov!

 

Efter godt halvanden times fiskeri lader jeg den svage strøm føre mig nedstrøms til lejren og Mong. Jeg er godt tilpas og kan se tilbage på 5 stallinger på plus 50 cm.

 

Regnen er ved at tage af og det er tid til mad, fluebinding og oprydning!
rena.1.2 
Fik bl.a. besøg af Staffan Lindstrom som var på turne med sine snart berømte sko! 

 

Jan og Lars ankommer

Får en melding om at Lars og Jan vil ankomme om et par timer. Der kan vist lige blive tid til  endnu engang at krydse elven!

Antallet af døgnfluer er aftaget, men der er en del spinnere på overfladen. Ser et par stallinger, der regelmæssigt og meget diskret er igang med spinnerne. Får begge fisk til at tage fluen, men det bliver kun til et par rusk og korte udløb. Driver forsigtigt nedstrøms og kaster til endnu en pæn stalling som denne gang bliver hængende!
rene.1.3
Der var i perioder en super klækning af flere arter døgnfluer, slørvinger og vårfluer.  

rene.1.4
Regler der betyder at de største fisk skal genudsættes har dramatisk hævet gennemsnitsstørrelsen.  

rene.1.5
Det er lørdag aften - fra venstre ses Jan, Mong og Lars. Vi har det meste af dagen haft et superfint fiskeri. Nu skal der sættes telt og rejses pavillion!  

 

Ror retur til campen for at modtage Lars og Jan. Tid til go'dag, en pilsner og en cognac!

 

Efter opstilling af telt og pavillon, er det hygge med irsk kaffe og besøg af Staffan Lindstrøm og en ven fra Oslo.{jcomments on}

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers