Rainy Rena River Blues

Rena: Fiskesjov på den lange tur!
rena.6.14
Dagen bragte igen masser af oplevelser og sluttede med endnu en heftig byge. På billedet øverst til venstre grej og pontonbåd pakket til dagens tur, øverst til højre krevler nyklækkede slørvinger op af min vaders...

Torsdag den 11. juli. Som noget nyt var natten ikke kun grå, den var også tør!

 

Dagens tur går igen fra Hængebroen, er det aftalt!

 

En sveder til at begynde med
For første gang på turen kommer vi til at svede og må smide både regnjakke og en fiberpels. Det er i forbindelse med oppumpning og klargøring af både og grej. Solen er endeligt  kommet frem, og det er helt vindstille.

 

Desværre er der kun en meget sparsom klækning og kun få ringende fisk da vi lægger ud. Starter da også med at misse to ørreder inden lidt meget sorte skyer trækker op fra syd. Godt at fleece og min vandtættejakke ligger i ryglommen på pontonbådssædet!

 

Der er nu kommet flere insekter på vandet, men ørrederne og stallingerne udemærker sig i dag ved at vise sig to - tre gange for derefter at tage en lang pause fra overfladen - en lidt underlig adfærd, som jeg ikke umiddelbart kan forklare.

 

Medfiskere og god skik!

Modsat turen forrige dag hvor vi havde 20 kilometer elv for os selv, mødte vi i dag på samme strækning andre, både vadende og kajaksejlende fluefiskere.

 

Ser vi en der har sneget sig ind på en fisk og ligger på lur i kajakken, gælder det om at komme uden om og om at lave så lidt støj som muligt - det er almindelig høflighed. Lidt vanskeligere er det at undgå at genere en fluefisker, der ligger på lur i vegetationen. Vi ser ham simpelthen ikke før en det er for sent. Jeg beklager!

 rena.6.13

En lille ø delere Rena. I det mindre løbs rolige strøm ringede en pæn ørred meget diskret!

Ørreden

Renas store ørreder lever der eget liv på strækninger, som oftest er utilgængelige eller kræver masser af benarbejde og snilde at nå.

 

Havde på det øvre stræk, hvor vandet er relativt roligt, fanget en mindre ørred og et par pæne stallinger og var engentlig meget tilfreds.

 

Da jeg nu skal fiske i et område med langt mere turbulent vand tjekkes forfanget rutine mæssigt og en frisk velimpregneret Nelson Caddis bindes på.

 

Ser i et lille bagløb nogle diskrete ringe og bobler. Får forsigtigt manøvreret båden i position, og fluen placeret en lille meter opstrøms for fisken... Fluen driver perfekt og længe. Spekulerer om den er drevet for langt, da jeg med et ser ørreden stige.

 

Plejer altid at få løslinen på hjulet, som det aller første efter hugget. Det er dog unødvendigt i dag, da det første udløb går godt tyve meter direkte nedstrøms, betænkeligt nær nogle grene og rødder. Efterfølgende sætter ørreden kursen ud midtstrøms i elven og først efter en del infight, kan jeg lande og beundre den bronzefarvede og rødplettede skønhed.
rena.6.11
Den smukke ørred er beundret og fotograferet. Nu er den returneret og jeg ser frem til "et på gensyn" i 2013 

 

Snak og stallinger

Vejret skifter hele tiden. Vejrudsigten havde lydt på heldagsregn og torden, men meterologerne tog heldigvis fejl igen...

 

Mødtes til frokost  med Jan og Lars i shelteret, som aftalt. Mong, der har ild i en hvis legemsdel lå på hele turen som forreste mand og han havde netop forladt pladsen da vi ankom.

 

Mødte også Staffan Lindstrøm som fik en snak om pontonbåde og de fiskemuligheder der er med sådan et fartøj... Tror det er noget for Staffan? 

 

Fangede på turen fem ørreder og fire stallinger inden vi ved ni tiden, godt brugte nåede retur til vores plads.
rena.6.2
Stalling fra det rolige stræk opstrøms Red Vestside Broen, som ses i baggrunden.
rena.6.8
Mong kaster til stalling som står midt i elven og som umuligt vil kunne nås fra land.
rena.6.5
Så er der igen guf til rygeren. Stallingen overlevede ikke forholdet til Mong.
rena.6.9
Dagens fluer. Der er fisket med caddis og klinkhammers.
rena.6.10
Endnu en velnæret ørred er landet og fotograferet. Også på gensyn til dig!
rena.6.3
Stalling fanget nedstrøms stryget ved Rød vestside bro på et område hvor Lars så en stor ørred.
{jcomments on} 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers