danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

KV17: Tre skridt for mere velstand i Randers

Fredag den 13. oktober 2017.171013 finn andersen

Afdelingsformand Finn Andersen og byrådskandidat Henrik Leth giver deres bud på initiativer der kan sikre mere velfærd og velstand i Randers

Hvis vi skal have velstand og velfærd i Randers i fremtiden, er der tre områder, hvor vi for alvor skal gøre noget. Alt sammen handler det om at få tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft og gode job.For det første skal vi sørge for, at flere unge tager en erhvervsuddannelse. Randers er håndværkets by, men skal vi også være det i fremtiden, kræver det, at flere unge efter folkeskolen vælger en faglært vej.

Flere i Randers end resten af regionen starter på en erhvervsskole, men vi skal blive endnu bedre. Gennem bedre vejledning, brobygning, partnerskaber mellem folkeskole og virksomheder og meget mere skal vi få flere til at blive faglærte.For det andet skal vi blive bedre til at opkvalificere de arbejdsløse. En vigtig måde at få mere kvalificeret arbejdskraft på er ved at uddanne de arbejdsløse i kommunen i deres ledighedsperiode. Det er godt for den enkeltes chance for at få job, godt for kommunekassen på sigt og godt for erhvervslivet.

Med trepartsaftalen fra 2016 – og forhåbentlig også den kommende trepartsaftale – er der bedre muligheder for voksen- og efteruddannelse. Dem skal vi udnytte fuldt ud. For det tredje skal vi sørge for sociale klausuler, der virker. Det betyder helt konkret, at når kommunen laver kontakter med private leverandører, skal vi kræve overenskomstmæssige løn- og arbejdsvilkår, og vi skal kræve, at virksomhederne tager lærlinge.

Samtidig skal vi kontrollere, at leverandøren overholder aftalen. 

Alle tre områder er afgørende for, at vi har vækst, beskæftigelse og velstand i fremtiden.

Uddannet arbejdskraft er nødvendig for at virksomhederne kan tage alle de ordrer, der er muligt. Og uden vækst og velstand kan vi ikke få den gode velfærd i kommunen, som vi ønsker. Stærke virksomheder med dygtige medarbejdere er fundamentet for gode skoler, sygehuse, plejehjem og daginstitutioner.