Vejret   Tidevand    Vandtemperatur   Søsætning          

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

Så er den gal igen…

Søndag den 8. juli 2018.180708 havbrug

Pilen peger på de politikere der besluttet landbrugspakke og lov om havbrug. Hverken Kattegat eller vores indre farvande kan tåle flere næringsstoffer!

Grådighedsrummet ødelægger miljøet

for snævre kapitalinteresser
Utroligt at politikerne, med landbrugspakker og en truende udsigt til  kommende havbrug, tillader udledning af flere næringsstoffer i vores i forvejen hårdt belastede farvande. 
Lokalt har vi Mariager Fjord, som endnu en gang lider i sommervarmen. Og var det ikke for en periode i juni med lidt køligere temperaturer og lidt vind, havde vi nok allerede nu oplevet iltsvind og fiskedød. Danmarks smukkeste fjord kunne meget vel være blevet til Danmarks dødeste fjord omgivet af en stank af svovlbrinte, som vi oplevede det ved katastrofen i 1997.
Ansvaret ligger hos de politikere, der på baggrund af ukorrekte analyser, udarbejdede til lejligheden, opfandt et såkaldt “rådighedsrum” eller måske mere korrekt et “grådighedsrum” til storforurenende havbrug og svinebrug.
Der skal selvfølgelig føres en politik, der betyder, at vi ikke skal håbe på en periode med storm og dårligt vejr for at undgå iltsvind og fiskedød. 
Det holder ikke i længden. Miljøet balancerer på en knivsæg, og er vejrforholdene ugunstige, og det er de altså fra tid til anden, så vil miljøet igen blive den store taber.

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

No comments

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers