Nordic Waste spørgsmål

Onsdag den 17. januar 2023. 240117 nordic waste lokale oelstNordic Waste: Ros til store arbejde med at mindske forureningen af bl.a. Alling åen. Men som sagen udvikler sig dukker der hele tiden nye spørgsmål op.

Spørgsmål

- Hvad ligger der til baggrund (dokumentation) for forvaltningens vurdering om at der ikke er risiko for jordskred, der kan påvirke omgivelser?

- Hvad er det for en “geoteknisk rapport og alt muligt andet”, ifølge Jesper Kaas Schmidt som Nordic Waste har fremlagt og som danner baggrund for kommunens godkendelse af Nordic Waste og virksomhedens drift? Har Kommunen stadig disse rapporter? 

- Hvad er det for en dokumentation Nordic Waste har fremvist og som kommunen ikke har grundlag for at betvivle? Hvorfor er der ikke åbenhed? 

- Hvorledes har de skærpede kommunale tilsyn foregået? Findes der tilsynsrapporter? Har der været bemærkninger/henstillinger?

- Hvilken kommunikation, koordinering  er det der er forgået mellem Randers Kommune og Nordic Waste? Har der  eksempelvis være afholdt møder mellem borgmesteren kommunale direktører og Nordic Waste eksempelvis på havnen i Randers (Stevedore)? Findes der refeferater/notater fra disse møder? 

- Hvad dækker forsikringen som Nordic Waste skulle have tegnet? Dækker den også jordskred? Har kommunen en kopi af forsikringspolicen? Er der stillet garantier? Er policen juridsk vurderet af Randers Kommune?

- Det elektroniske spor. Hvad med afregninger som Nordic Waste måtte have registreret for hvert læs jord der er indleveret. Tons og pris? Er det oplysninger som kommunen eller miljøstyrelsen har anmodet Nordic Waste om at få udleveret ?

- Hvorfor ville kommunen ikke udføre faunaprøver i Allinge åen opstrøms og nedstrøms Nordic Waste da forureningen i januar 2023 blev anmeldt? 

- Hvilken miljøfremmede stoffer måles der for i vandprøverne? Hvad med kviksølv? Hvad med PFAS? Hvor mange jordprøver tages der?

- Hvor stor er risikoen for at mindre forurenet jord bliver blandet med stærkst forurenet jord? 

- Er Øko-æggene fra området undersøgt for Pfas? Tungmetaller? 

- Vil kommunen foretage en politianmeldelse af Nordic Waste? 

- Burde Randers Kommune havde reageret da det blev kendt at der primært blev deponeret forurenet jord på Nordic Waste og ikke som det fremgår af miljøtilladelsen renset jord til brug uden for Nordic Waste?

- Hvorfor fik Nordic Waste lov til at modtage forurenet jord og mikrofiller efter der i sensommeren var konstateret mindre jordskred på virksomheden? 

- Hvad betyder de færre skibsanlæg til havnen i Randers ? Økonomisk? 

- Hvilken interesser har Randers Kommune i forhold til Nordic Waste?

- Har der været nok "armslængde" mellem kommunen og Nordic Waste? 

 Har du også nogle spørgsmål du vil have med på listen? Send mig en SMS på 21264216

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers