Stenrevet

Randers Fjord Stenrevet Henrik Leth

Stenrevet der er en af fjordens mest kendte og besøgte pladser. Fisker godt året rundt. For vadefiskeren er det desuden en af fjordens helt oplagte pladser!

Bemærk: Ørred og laks er fredet i Randers Fjord fra den 15. november til og med den 1. marts. 

 

Randers Fjord Stenrevet pontoons

Vi har søsat pontonbådende ved Udbyhøj og drevet og fisket med det stigende vand de ca. 4 kilometer ind til Stenrevet. Efter pause går turen med faldvandet retur!

Efter den 2. marts (fredningen) og i hele foråret og forsommeren er der rigtigt gode muligheder for at møde fiskeeventyret. Specielt i det tidlige forår, har jeg oplevet det bedste fiskeri lige efter at vandet er vendt, og vandstanden er faldende.

Randers Fjord Stenrevet

Stenrevet er lige som Kanaløen, der ligger lidt længere inde i fjorden, kunstigt skabt i forbindelse med etableringen af sejlrenden!

Revet og omegn

Udover fiskeriet langs kanterne, kan der vades og fiskes både på nord og sydsiden af "revet". Specielt nordsiden er interessant i det bunden her er dækket med store mængder blåmuslinger.

Randers Fjord Stenrevet trout 2

Der er ingen grund til at vade og fiske dybt. Typisk fanges ørrederne tæt på land på mellem 1/2 til 1 meter vand.

Forårsfiskeriet giver ofte nedgængere, som dog altid bør genudsættes.
I fjorden er der dog også en god bestand af "grønlændere" og "overspringere" - fisk der tilsyneladende altid er på farten, rundt i fjorden!
Tidligt forår er fluer som Pinky Pain og Udbyhøj et godt valg. Senere kan jeg anbefale Brakvandsrejen

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers