danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Naphans bed fra sig!

Fredag den 17. maj 2013. Randers Fjord: Børge Erland, der blev kårets som årets fluebinder i forbindelse med Fluefiskerdagene 2013, skulle guides og indvies i fiskeriet fra pontonbåd. Det blev til en dag med en PR til Børge, og måske årets gedde, som i forbindelsen med fotograferingen til bl.a. Flugfiske Feber, kvitterede med en tand plantet dybt i min venstre hånd. 

130517 gedde stor

Dagens flotteste gedde tog min kobberfarvede flashflue da jeg tog en kort pause for det "hårde" guidearbejde! 

130517 bredningen

Selv om østenvind er sjældent optimalt for fiskeriet i fjorden, blev det en dag med fisk til os alle! 

Brakke gedder i kampform! 

Udover Børge Erlande fra Silkeborg Fluebinder Laug, var Lars Andersen og Peter Lyngby friske til at give Naphans lidt flash og måske tandpine.

Børge Erland startede dagen som klient i Guidebåden, og det var da også herfra, at dagens første gedder blev præsenteret. 

Men udover gedderne fange Børge Erland en af fjordens berømte rudskaller, der bestemt ikke er kostforagtere. Rudskallen, der forøvrigt var en ny PR til Børge Erland, tog den store flashflue målbevist og uden skrubler. 

Flere gedder, også til guiden der så sit snit til at fiske lidt, måtte ind og "hilse på".

Bemærkede, at et par stykker af gedderne endnu ikke havde gydt, og at vegetationen forøvrigt også er nogle uger efter hvad der er normalt for årstiden.

Efter froskost, varm suppe og kølige pilsnere, begyndte vandet at stige som planlagt. Snart var vi et "hot" område og i løbet af få minutter var der gedder til alle. 

Storfisk!

Det er ikke altid hugget fra en stor gedder er voldsomt.  

Jeg mærkede, at fluen blev taget ganske ordinært. Gedden gik dybt, men gjorde, i første omgang, absolut intet der indikerede at det var en storfisk.... Dette blev jeg imidlertid klar over! Efter et mindre udløb kom der gang i sagerne... Aggressivt og med voldsom kraft der satte tryk på vandet, tog gedden et udløb der hev hele fluelinen af hjulet. Både Peter og Børge kom til, men gedden ville mere og ikke umiddelbart give sig.  Guidebåden blev trukket rundt og jeg måtte styre gedden flre gange rundt om pontonbåden. Brakvandsgedder har styrke ud over det sædvandlige!

Peter ønskede et par gode billeder af fight, landing og gedde hvilken resulterede i at jeg måtte benytte venstre hånd til at lande gedden. (Lyset skal jo passe og Guidebåden er ikke sådan lige til at vende på en tallerken!)  

Ville skifte håndstilling, men uheldig vis var det samtideig med at gedden tog en rystetur. Lidt uheldigt fik jeg nærkontakt med et par tænder hvilken resulterede i et par dybe huller i min venstre hånd mellen tommel og pegefinger.{jcomments on} 

1000_200_nz_highland.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers