Gyldent hug og uheld!

Søndag den 26. marts 2023.230326 Gudenaa jernbanebro Gudenåen ved Randers: Søndagsturen gik til Stevnstrup. Fiskede nedstrøms jernbanebroen og troede et kort øjeblik på laks! Med Torqeedoen monteret er turen mod strømmen også en fornøjelse!

Tungt hug på dybt vand!

Mon den store mængde nedbør og den høje vandstand havde fået et par laks til at trække op i åen? Og hvis, mon jeg kun friste med min flue?

Valgte på dages tur at fiske ned mod Randers.

Havde igen en lakseflue på det kraftige forfang og fiskede på vej nedstrøms fluen i forskellige dybder. Mellem søsætningspladsen ved Stevnstrup og Jernbanebroen mærkede jeg først et lille skub i fluen og i sekundet efter fast fisk.... Nu er der, tænkte jeg. Fisken gik dybt og føltes tung - dejligt at mærke! 

Efter cirka 15 sekunder kom fisken til overfladen. Havde håbet at se en sølvblank side, men så i stedet en smuk gylden farver. Laksefluen sad perfekt i undermunden og kunne let frigøres fra den omkring 80 centimeter lange gedde,  uden at den skulle løftes fri af vandet. Syntes det så ud som om at gedden, der åbenbart ikke vidste at den har været fredet fra den 15. marts,  havde været på gydning!

Uheld og gammel line

På vejen retur kunne jeg pludseligt fornemme at skruen havde fået fat i noget. 

Stoppede øjeblikkeligt (der er ikke noget som line eller tynd wire som kan ødelægge pakningen, der sikre at der ikke komme vand ind i den indre del af motoren).

Ganske rigtigt, jeg havde fanget en fletline og en godt 30 cm lang forfangwire, som allerede var viklet godt ind bag skruen. Prøvede at få linen fri, men kunne med det samme se, at det ville kræve en afmontring af skruen hvilken heller ikke er noget problem, hvis man har en 17 mm topnøgle. 

Værktøjet lå i bilen. Trak båden sikkert ind på bredden og gik de godt 200 meter opstrøms til bilen hvor jeg med det samme kunne finde topnøglen. 

Skruen blev afmonteret og fletline og wire blev fjernet og gemt i tasken (fiskesnøre skal som andet affald ikke ligge i naturen).

Skruen. blev igen monteret og jeg var klar til at sejle opstrøms til søsætningspladsen. 

På vej op i båden kom jeg til at sparke til en af de stropper der holder motoren på plads. Snaplåsen knækkede. Jeg måtte sejle med sejle langsomt op mod den kraftige strøm. 

Holdt mig helt tæt på bredden hvor strømmen er svagest. Lige nedstrøms søsætningsladsen, hvor strømmen er mest kraftig, kom jeg tæt på nogle udhængende træer. Stangspidsen satte sig fast i en gren og jeg ville stoppe motoren. Fik i stedet gasset op hvorved den kraften fra motoren fik den anden snaplås til at springe. Motoren roterede og kom helt under vandet ( den er 100 pct vandtæt). Måtte have fat i årerne og igen ind til land. Motoren kom efter lidt besvær på plads og jeg kunne med årerne ro over til søstningspladsen. 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers