danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Torsdag den 4. juli 2019.190705 rena lars trout

Lars Mathiessen med en af Rena's guldklumper der ikke kunne modstå en døgnflue imitiation fisket tæt på bredden.

Rena. Deset

Udover at det koldt og at der dagen igennem kom byger med heftig vind, var det også en af de dage, hvor der var rigtig god gang i klækningen af døgnfluer, vårfluer og slørvinger. Alle insekter i forskellige arter og størrelser. Eksempelvis så jeg både de aller mindste vårfluer på omkring 5 millimeter og de største, Grandis på mere end 20 millimeter. 

Fugle og fisk, men så sandelig også mange lystfiskere nyder godt og kan glæde sig over artsrigdommen og det store antal insekter.

Desværre var det også en af de dage hvor vinden drillede, og kun få minutter af gangen var der så tilpas vindstille at fiskene viste sig når de brød overfladen og inhalerede et insekt.

Men ikke nok med at det, kun afbrudt af kortere perioder med svag vind, så blæste det på skift fra alle verdenshjørne. Den plads der det ene øjeblik var begunstiget af læ, var snart med kruset overflade.

Brugte det meste af tiden til at vente, men det er jo heller ikke det værste når der er så meget at kikke på...

Fangede i løbet af dagen en håndful ørreder og et par stallinger. Havde egentlig tænkt mig at der skulle helt på grillen, men disse herlige fisk så jeg ikke noget til i dag. 

190705 rena uvejr

Havde netop sat mig i postion til en god fisk da det trak op til en af dagens byger. Få minutter efter var der bølgegang og hagl.190705 rena mayflies

Det meste af dagen var der eksremt mange døgnfluer af forskellig art på vandet.190705 rena svamp

Når det tynde forfang flyder og reflektere hugger fiskene sjældent fluen. Forfanget "masseres" med en svamp med lidt fin sand klare denne opgave.190705 rena swimming deer

Et rådyr ta'r sig en svømmetur...190705 rena lys bund

Ofte står ørrederne langs kanterne hvor der lys bund og roligt vand.190705 rena honsebaer

Hønsebær. Ventetiden kan også bruges til at botanisere.  

190704 rena gul mayfly

Det er en god ide med et par velassorterede flueæsker med både døgnflue og våflue imitiationer.

 

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

rena match hatch