danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

 Torsdag den 2. juli 2020.200703 rena fluer kaj steen

Mine danske fiskevenner efterlod disse fine fluer. Majfluerne bundet af Steen Ellemose og "Dyret" bundet af Steen Ellemose. 

Norge, Rena 

Fik sagt farvel til Steen Ellemose og Kaj Kirkeby der efter nogle dage på Rena Fiskecamp skulle retur til Danmark. Jeg takker for godt selskab, rester fra køleskabet og fine fluer...

Far og søn

Dagens tur var aftalt med min norske ven Rune Hansen og sønnem Lasse. 

Vi søsatte som vanligt den store guidebåd ved Strømstad og var snart på vej nedstrøms med oplevelser og fisk. 

Lidt overraskende så vi kun få stallinger og ørreder der tog insekter på overfladen. I løbet af formiddagen var der såldes mest gang i heltene i de dybe og langsomtflydende strækninger.

Udover fiskeriet et synligt fouragerende fisk, blev en større tørflue også præsenteret for mulige større ørreder tæt på bredden. Det gav, når det lykkes at få fluen godt placeret, nogle smukke ørreder i nettet. 

Mest gang i fiskeriet fik vi efter en regnbyge, der tydeligvis havde sat gang i en massiv klækning af døgnfluer og vårfler.

Masser af mad

Føderigligheden i Rena er stor, meget stor. Hverken ørreden eller stallingen (harr'en) flytter sig mange centimeter for at få en godbid og præsentationen afgørende. Udfordringen er at få en vellignende flue, gerne en anelse større end den ægte vare, placeret i netop den "bane" som fisken har fokus på. 

Når det lykkedes og når stallingen igen følte trang til et "måltid", blev fluen taget... 

På turen fik vi nogle smukke stallinger og ørreder i nettet og en helt med retur til rygeovnen.

200703 rena rhodani

Pludselig var vand overfladen dækket af et stort antal Baëtis Rhodani og andre døgnfluer. Også vårfluer i forskellige størrelser viste sig i et stort antal!

200703 rena rune fluevalg

Den massive klækning gjorde stallinger selektive og kræsne. Rune Hansen prøver at finde den rette flue!

200703 rena lasse rune 

Efter mange timer i skiftende vejr og i perioder en masse regn slutter vi turen. Til venstre Lasse og til højre Rune Hansen.

 

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

rena match hatch

190613 slovenien river

Drømme -og fiskerejse? Min ven Mogens Wagner Cuber bor og har gode kontakter i Slovenien.

Læs mere! 

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo