danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Onsdag den 8. juli 2020.200708 rena bjarne fries

Bjarne Fries har været i området og fisket i bl.a. Trysil siden grænsen fra Danmark blev åbnet midt i juni måned. 

Norge, Rena

Optur!

Bjarne Fries skrev og fortalte at han havde slået lejr ved Deset, altså lige neden for Fiskecampen hvor jeg nyder tilværelsen. 

Efter et lift til, og lidt indkøb i Rena satte jeg først på eftermiddagen båden i vandet. Kunne se at Bjarne Fries i vanlig still lå på lur efter en ørred. Roede forsigtigt, så jeg ikke skræmte den mulige fisk ud til Bjarne som jeg ikke har set i flere måneder. 

Vi havde en del at skulle fortælle og jeg skulle høre om Bjarnes oplevelser under sommerens togt!

Besluttede at ro de godt to kilometer op mod Strømstad og derfra fiske langsomt nedstrøms. 

På vejen op så vi god aktivitet af flotte stallinger på strækningen, eller stallinge-sletten opstrøms det meget dybe Matthias Høllet, hvor vandet med store hvirvler og strømretninger i alle retninger virker både dragende og mystisk. Her er næsten altid helt og i det rolige vand langs kanterne har jeg også set store gedder. Ørrederne er har selvfølgelig også.

Vind

Da vi kom op på fiskepladsen og fik ankret op, blev der for alvor skruet op for vinden. Stallinger ellers intense overflade fouragering blev langt mere sporatisk. 

Valgte at vente på mindre vind og aktive fisk. 

Tiden gik og den kølige vind fra nord fortsatte. Der var skam insekter i luften og på vandet, men kun få fisk viste sig. 

Efter en lille time valget Bjarne at drifte nedstrøms, mens tændte for Iphonen for at følge kampen mellem RFC og Esbjerg. 

Oplevede, mens jeg ventede en 3 kilos ørred sprang en halvmeter lodret fri af vandet. Håbede selvfølgelig på at jeg senere kunne lokke den på fluen... Lidt efter skete det  igen. I samme området tog en lidt mindre ørred samme tur. Ingen af disse pragtørreder fik jeg i dag til fluen...

Efter fodboldkampen løjede vinden lidt af og jeg driftede langsom nedstrøms, mens jeg fiskede til fisk jeg så og kunne nå. 

Opdagede endelig en god ørred tæt på bredden, men så satte det ind med en heftig regnbyge, der stoppede ørredens interresse for overflade mad.

Inden jeg nåede ned til Deset og Bjarne Fries fik jeg 6 mindre ørreder i nettet. Havde også kontakt til et par helt, som desværre ikke var kroget godt nok. Underligt nok så jeg ikke mere til stallingerne.

Temperaturen var faldet og jeg var blevet kold og sulten. Tænkte på den bøf jeg havde liggende i køleskabet og var tilbage i rummet ved elleve tiden. Bøffen blev stegt og nydt sammen med et godt glas rødvin!

200708 rena trout fly

Det blev til nogle ørreder, flest i mindre størrelse, men alle smukke og stærke fisk!

200708 rena trout iphone

Mens jeg ventede på at vinden ville lægge sig og fiskene genoptop overfladeaktiviteten, kunne jeg hygge mig med at se min lokale fodbold klub Randers FC slå Esbjerg med 3-1.

200708 rena hl

Igen mødte jeg norske Vidar Nysæter på min vej. Vidar sendte mig dette billede fra Matthias Høl, lidt nord fra Deset.

200708 rena evening

Efter nogle regnbyger lagde vinden sig (endeligt)...

200708 rena sedges

I løbet af aftenen kom der gang i klækning af diverse døgnfluer og mange arter vårfluer.

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

rena match hatch

190613 slovenien river

Drømme -og fiskerejse? Min ven Mogens Wagner Cuber bor og har gode kontakter i Slovenien.

Læs mere! 

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo