danlendenosv

Guidetur på en varm dag

Fredag den 17. juli 2021.210716 rena Raft boat

John Bond fra Rena Fiskecamp har bl.a. importeret denne speciel designet Flyfishing Raft med plads guide og to personer.

Norge, Rena

Amerikansk, norsk og danske venner!

Efter fiskeri i Glomma og Folla ville Steen Ellemose og Per Egholm afslutte norges ferien med en guidetur og og nogle dage på Rena Fiskecamp. 

Jeg var booked som guide og vi valgte i dag at der skulle driftes og fiskes fra den specieldesignede amerikanske Flyfishing Raft som er importeret fra Montane. 

Båden er designet til en ting: Nemlig fluefiskeri i strømmende vand. Guiden passer årerne og ankere. Opgaven er at give gæsterne de bedste muligheder for at præsentere deres fluer...

Lang tur - varmen dæmper fiskeriet!

Når det er varmt og tørt er der færre insekter på vandet, end hvis der er en lidt højere luftfugtighed. 

Dagen startede dog med, at vi have lidt ørreder og stallinger at kaste til. Fiskene steg ikke regelmæssigt til overfladen efter insekter, men viste sig ind imellem. Når først vi havde stallingens placering skulle fluen så præsenteres helt rigtigt. Præcision og et frit drev for fluen er afgørende!

Flere stallinger og et par ørreder blev fristet og fightet. Hovedparten af fiskene var dog løst kroget og nåede aldrig i nettet - long distance release!

Da varmen midt på eftermiddagen fik endnu et nøk opad, så vi stort set ikke "ringende" fisk. Steen Ellemose satte en belastet nymfe på det lange forfang og havde hurtigt et par tilbud. 

Pludselig var det mere alvorligt... En ørred i god størrelse nappede nymfen og gav i lang tid Steen en god fight. Så den smukke ørred kæmpe i det klare vand inden den slap af krogen. 

På den videre tur nedad blev der præsenteret store tørfluen under træer og tæt på bredden. Var også inde at tjekke i nogle af de små sideløb. Flere mindre ørreder tog fluen....

Sluttede med at fiske after stallnger som vi fandt da solen gik ned. 

Var hjemme over middag, godt brugt!

210716 rena morgenmad

Kunne se frem til en lang dag og mange tag i årerne så hvad er mere oplagt end et godt morgenmåltid.

210716 rena fishing fight

Per Eghom Andersen har fået en stalling til at tage sin tørflue og fighter nu den stærke fisk på sin hjemmebyggede splitcanestang. 

210716 rena anna fiskeopsyn

Da vi ankom på Kvarven mødte vi Anna der er fiskeriopsyn. Steen Ellemode og Per Egholm Andersen ser ud til at være godt tilpasse med at få tjekket deres fiskekort !

210716 rena steen ellemose harr

Steen Ellemose fik efter flere forsøg denne smukke stalling til at tage fluen.

210716 rena staffen lindstroem

Per Egholm Andersen og Steen Ellemose mindes Staffan Lindstrøm.

Lignende atikler

© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers