danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Guide: Vind, vand og fisk!

Onsdag den 3. august 2022.220803 rena steinar henrik 

Rena Elven: Efter en dag med vinden som største udfordring er vi klar til afhentning på opsamlingspladsen lidt opstrøms Leopardbroen.

Stimulator, vårflue og døgnflueimitiationer

Onsdag stod på guidetur med norske Steinar Ellingsen. Vejrudsigten ld lidt skummel, men Steinar fastholdt bookningen da han havde andre gøremål torsdag. 

Da vejrmeldingen lød på mest vand og risiko for torden sidst på dagen, startede vi lidt tidligere end vanligt. Var på vandet lidt over 10 og snart gik det nedstrøms elven.

Vinden var frisk og i perioder nærmere kuling fra syd, altså opstrøms. Udfordringen var at placere fluen, så det ikke var bådenørreden og stallingen så først. 

Præsentationen foregik at fluen blev kastet og at jeg derefter med årerne eller svømmefødderne bremsede båden. På den måde kunne vi få fluen foran båden. En stor Stimulator skulle lokke specielt ørrederne til overfladen.

I perioder var vinden nogenlunde medgørlig og den lettere fluestang monteret med en CDC tørflue eller Dyret for enden af forfanget kom i brug. 

Hyggeligt at være på tur med Steinar Ellingsen som fortalte om sit liv bl.a. som rock guitarrist, chauffør og malermester.

 220803 rena steinar trout

Mens det blæste blev en #8 Stimulator fisket "blindt" over mulige standpladser. Det blev til nogle "takes" og en ørred i nettet. 

220803 rena staffan minde

Steinar Ellingsen der også kendte Staffan Lindstrøm var oppe af båden for at besigtige mindepladen og bænken der står ved Kvarven.

220803 rena steinar guide stalling

På turen blev det lidt stallinger, der i dag blev serveret for den legendariske flue "Dyret".

220803 rena heavy rain

Vores regnjakker blev i dag testet.

 220803 rena after rain

I en periode mellem et par heftige regnbyger oplevede vi vindstille og lidt ringende stallinger og ørreder.

Du kan læse om flere fisketure i bl.a. Rena her: https://brakvand.com/fisk-fangst/norge

1000_200_mariager_solop.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers