Tidevand, vind og fisk!

Lørdag den 31. august 2013. Randers FJord Udbyhøj: Sammen med Tommy, Niels og Henrik "Spar". Dagen forløb lidt anderledes end vi havde forventet. Det var vinden der fik fjorden til at "vise tænder" og gav os gode udfordringer med ben og armmuskler. 

130831 randers fjord udbyhoj

Udover vinder, der i løbet af dagen overraskede os ved at stige fra frisk til kuling, havde vi en dag med et par heftige regnbyger, og meget kraftig strøm. Fiskene var nogenlunde samarbejdsvillige og det blev det en god portion ørreder og nogle fede hornfisk. 

Bådene måtte trækkes...

Hverken Tommy eller Henrik Spar købmand havde tidlige prøvet at fiske fra pontonbåd i Randers Fjord.  Vi lagde stille ud og fiskede med det faldende vand ud mod "Pollene" og "Sækken". 

Lagde ud med et par hornfisk og fangede også snart et par ørreder. 

Som aftalt blev der holdt frokost ved det yderste af sømærkerne. Vandet var stadig kraftigt faldende og vi krydsede fjorden for at prøve om "Sækken" kunne byde på overraskelser. Det blev her til et par småørreder og lidt hornfisk.

I mellemtiden var vinden frisket gevaldigt op samtidig med at den udadgående strøm var så kraftig, at afmærkningsbøjerne blev trukket ned under vandet.

Tommy og Niels der var motoriserede, satte kursen ind i fjorden, mens vi blev enige om at tage en time på øjet og afvente vandvendingen.

Lidt forsinket begyndte vandet så småt at stige, men da vinden var tiltaget endnu mere, kunne vi ikke fiske. I stedet måtte vi trække bådene langs sejlrenden og videre ind mod "Gammeldybet". 

Fangede et par hornfisk og en mindre ørred her inden vi satte kursen mod havnen, hvor vi kunne nyde en meget velfortjent pilsner. 

Sikker på at købmanden fra Grenå sover rigtigt godt!{jcomments on}