danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

 Søndag den 18. august 2019.190818 randers fjord stille

Da jeg ankom var det vindstille og fjorden lå blank. Havde bestemt regnet med at se lidt ørreder og multer, men blev skuffet.

Randers Fjord, Udbyhøj

Ørredbestanden

For blot nogle år siden var det altid muligt at fange en ørred til grillen når jeg fiskede i den ydre del af Randers Fjord. Udover at det oftest blev til en velnæret blank ørred på 45 - 50 centimeter,  var der tydeligvis også mange mindre ørreder.

Men ikke alt er blevet bedre. I den tro at de mindre vandløb kunne producere tilstrækkeligt med ørred er udsætningerne blevet væsenligt reduceret. Visonen er, eller var, at bestanden af ørreder skulle reproducere sig selv. Sådan er det ikke gået! 

Vandløb og gydebanker der sander til, et stigende antal skarv, der har fundet ud af at fiske i vandløbene, og anden prædation fra bl.a. en sultende og stigende bestand af sæler, har reduceret bestanden af ørreder dramatisk. Ikke engang alle de ellers få gydebanker, bliver i vintermånederne besøgt af gydelystne ørreder. 

Dagens tur

Startede med at fiske lidt i Gammeldybet som ligger lige nord for havnen i Udbyhøj. Vandet var fint klart og jeg målte vandtemperaturen til cirka 17. grader. Det var vindstille og var der ørreder eller multer der jagtede eller svømmede, ville de afsløre sig. 

Så måske en multe eller to. Ellers var der intet på denne ellers fine plads, der tidligere har leveret rigtigt mange ørreder i hele sæsonen. 

Sejlede ud og fiskede langs sejlrenden hele vejen ud til den yderste af pollene. Her blev til lidt hornfisk og et par mindre ørreder der heligvis slap af fluen uden min hjælp. 

Mødte også kun et par andre der fiskede, hvilken også indikere at der i dag er blevet langt mellem ørrederne. Bådene sejlede da også langt ud af fjorden sikkert for at fiske lidt makreller i Kattegat.

Heldigvis kan fjorden byde på andre oplevelser og jeg kunne i dag nyde synet af de mange fugle og et par familier med marsvin der muntrede sig i sejlrenden.

190818 randers fjord high water

Hel formiddagen steg vandet. 190818 randers fjord hornfisk 

Jo, de er der stadig og de napper med stor lyst i fluen.190818 randers fjord ryle

Der er altid masser af gode oplevelser i vadehavet der omgiver den ydre del af Randers Fjord. 190818 randers fjord torqeedo

Efter mange kilometer er jeg kommet i land. Som det fremgår er der fortsat rigeligt med strøm...

 

Visit Randers


Bed and breakfast ved Kattegat og indsejling til Randers fjord

Se her (Link)

Randers Fjord, Feriecenter:

Se her (link)

Feriehuse - Udbyhøj, Danmark

Fint hus med god placering til fx en mindre gruppe lystfiskere der ønsker at fiske i Randers Fjord eller på Djursland.

Se her  (link)

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo