danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

KV17:Det gælder vores børn, sundhed og miljø!

Lørdag den 28. oktober 2017.171028 pesticider

Kommunen må sikre vores drikkevand ved at der etableres flere sprøjtefri områder og i øvrigt understøtte overgangen til økologi.

En ekspertrapport udarbejdet til Europa-Parlamentet viser, at der er vægtige argumenter for at begrænse brug af pesticider. Udover en række og miljømæssige risici, fastslår under søgelsen at pesticider kan skade udviklingen af børns hjerner. 

Det er vigtigt, at vi kan være trygge ved vores drikkevand og ikke bliver syge af at drikke det. 

Mens vi venter på et ansvarligt flertal på Christiansborg, kan vi som kommune gøre en indsats for at beskytte drikke vandet. Kommunen kan bl.a. forbyde brug af pesticider i følsomme områder. 

Desværre er forekomsten af pesticidrester i konventionelle fødevarer og i vores drikkevand  været støt stigende igennem de seneste 50 år. 

Gennem de seneste år lukkes der omkring 100 vandboringer årligt i Danmark på grund af for høje pesticidniveauer.

Pesticider er slet ikke er nødvendige at for at drive landbrug og brødføde verdens befolkninger.

I mit ellers stille sind undre jeg mig over, hvordan nogle mennesker kan mene, at de har retten til at ødelægge vores mad og drikkevand, der jo udgør selve grundlaget for, at vi kan holde os sunde og raske. Hvorfor skal vores mad og vand forurenes med potentielt sygdomsfremmende kemiske stoffer, og hvem har egentlig spurgt os, om vi egentlig har lyst til at deltage i verdens største eksperiment på mennesker? Det er efter min mening både dumt og kortsigtet.