danlendeitjanoessv

  • Nyt om miljø og fiskeri!

0
0
0
s2sdefault

Mandag den 19. februar 2018. 180219 svejstrup steen per

Med sin bynære beliggenhed og venlige adgangsforhold  har Svejstrup Bæk gode forudsætninger for at give interesserede gode oplevelser.

På gydevandring i Naturparken

- for mennesker og ørreder…

For få midler og båret frem af et lokalt engagement vil Svejstrup Bækken og dens tilløb kunne forvandles til et oplevelses-vandløb i høj klasse. Samtidig vil bækken kunne bidrage til oplevelserne i Naturpark Randers.

Ved at udlægge gydegrus, fjerne spærringer og etablere sandfang vil alle interesserede kunne nyde synet af gydende ørreder, isfuglen der jager og den sky, fortryllende vandstær.

Allerede i dag venter der gode oplevelser, hvis du går en tur langs stien fra Doktorparken til Oust Mølle. Ørrederne har taget godt mod nye etablerede gydebanker. Der er dog stadig plads til flere gydepladser med gydegrus og i øvrigt er forholdene ikke optimale. Det er en skam!
 
Udover at berige alle interesserede med naturoplevelser er der også god økonomi i at forbedre forholdene i et vandløb som Svejstrup Bæk. Eksempelvis er det beregnet, at en fritlægning af Oksbækken ved Rønnebærvej vil kunne producere ørreder til en værdi af 120.000 kroner årligt.

Vedrørende sandvandringen, der er et andet stort problem i Svejstrup Bæk og de fleste andre vandløb, vil etablering og vedligeholdelse af sandfang kunne supplere behovet for sand ved eksempelvis beachvolleybanen ved Tronholm og diverse kommunale sandkasser.