danlendeitjanoessv

  • Nyt om miljø og fiskeri!

0
0
0
s2sdefault

Torsdag den 11. juni 2020. 200611 gudenaa randers opgravning

Den nedre del af Gudenåen er et floddelta, hvor vandstanden styres af tidevandet i Kattegat og vandstanden i Randers Fjord. Udover at en opgravning og kanalisering er en bekostelig affære, som vil koste velfærd og ødelægge naturen,  vil opgravningen ikke vil ændre vandstanden nævneværdigt! 

200611 udgravning stoppet

Frank benytter Amstavisen til at fremføre usande og udokumenterede påstande. 

Frank Nørgaard taler usandt om Gudenåen. 

Venstre og Dansk Folkeparti skylder skatteborgerne en forklaring på hvorfor de vil bruge millioner af kroner på øget grødeskæring, opgravning og kanalisering af Gudenåen på trods af flere opmålinger og beregninger dokumentere det ikke nytter. 

Og når formanden for Miljø og Teknik, DF’eren Frank Nørgård i torsdagens avis nævner, at han har det svært med ekspertvurderinger, og at vandstanden i Nørreåen faldt med 65 centimeter da der blev opgravet lidt sediment ved Nørreåens udløb i Gudenåen, er det usandt. Rigtigt at vandstanden efter opgravningen i foråret var lav, men netop i 2018 havde vi den tørreste sommer der nogensinde er målt. En tørke der udtørrede engene, der efterfølgende, som en tør svamp, kunne opsuge store mængder vand. 

På Gudenåens, naturens og skatteborgeres vegne, er vi glade for at være en del af det flertal, der IKKE vil opgrave og kanalisere Gudenåen. I øvrigt har flere bekostlige undersøgelser og opmålinger fra de ypperligste på områder godtgjort, at en opgravning som nævnt  ikke vil have nævneværdig indflydelse på vandstanden!

I den nedre del af Gudenåen og Nørreåen bestemmes vandstanden af hvor højt vandet står  i Kattegat og Randers Fjord. 

Måske bliver det næste, at Venstre og Dansk Folkeparti vil uddybe fjorden og Kattegat? 

Socialdemorkatiske medlemmer af Randers Byråd:

Iben Sønderup

Karen Lagoni

Anker Boje 

Henrik Leth 

Læs også: Gudenåen igen på dagsordenen