Nej til havbrug – ja til en fritløbende Gudenå

Fredag den 21. oktober 2022.221021 iben karen anker svejstrup Dit Valg: Har i byrådet arbejdet sammen med Iben Sønderup, Karen Lagoni og Anker Boje om bl.a Havplan, Havbrug og en Fritløbende Gudenå. Iben Sønderup (S) kan du finde på stemmesedlen.

Socialdemokratiet opsagde i 2019 aftalen om havbrug, som vores parti på Christiansborg stemte for i 2017. Der er nemlig massive problemer med kvælstof i det danske vandmiljø, og havbrug, som fx Hjarnø, har ikke overholdt reglerne. 

Iben Sønderup fortæller: Jeg deltog i kampen mod de forurenende havbrug sammen med byrådsmedlem i Randers, Anker Boje (S), daværende byrådsmedlem i Randers, Henrik Leth (S), daværende borgmester i Norddjurs Jan Petersen (S) og andre gode partifæller. Vi forenede kræfterne på kystkonferencen på Kattegatcentret i Grenå, hvor vi brugte en temaeftermiddag under overskriften ”Hvad vil vi med havmiljøet i Østjylland?” 

Havmiljøet i Kattegat hænger selvfølgelig sammen med Randers Fjord og Gudenåen. Derfor er det af stor interesse for Gudenå-kommunerne, hvordan tilstanden er i Kattegat. Vi skal passe på vores sårbare, unikke havmiljø i Danmark. Derfor er jeg imod havbrug.

Jeg siger også ”ja” til en fritløbende Gudenå. Jeg vil arbejde for at se, om der kan findes et flertal efter folketingsvalget 2022 for en fritløbende Gudenå, uden dæmningen ved Tangeværket. Det ville være fantastisk, hvis laksen igen kunne gyde naturligt, og vi ikke skulle være afhængige af laksesmolt fra Gudenå-kommunerne for at sikre Europas bedste fiskevand. 

Gudenåen er et fantastisk naturfænomen. Det er Danmarks eneste flod og som sådan et nationalt naturområde. Vi skal værne om vores vandmiljø i Danmark – for det er meget svært at rette op på forholdene, når skaden først er sket. 

Jeg vil gerne være naturens stemme på Christiansborg. 

Læs mere her: 

Randers si'r nej til havbrug! - KV17: Havbrugsbeslutning udsat! - KV17: Fælles front mod havbrug! - Ind i kampen mod havbrug!

Gudenåen: S-brev til ministeren - 

221021 keld iben

Kjeld Hansen (gylle.dk) og Iben Sønderup i forbindelse med foredrag i Randers. 

Du kan læse mere om Iben Sønderup på hendes hjemmeside: www.ibensoenderup.dk

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers