Debat: Kø ved håndvasken!

Lørdag den 13. januar 2023.230113 nordic waste indgang Venstremanden Jens Peter Hansen skal have ros for at forsvare sine beslutninger i sagen om Nordic Waste. At det så er forkerte beslutninger som forsøges retfærdiggjort, kan vi  tage en debat om. 

 

240113 nordic waste udlob

I januar 2023 gjorde lokale opmærksomme på at der var et direkte udløb af forurenet vand fra Nordic Waste til Allingeåen. På trods af kommunal godkendelse og (skærpet) tilsyn, fik virksomheden tilladelse til drift og forurening. Som det kan ses på billedet er det en sluse der stod åben. Spørgsmålet er, hvordan kunne dette finde sted med såkaldt skærpede tilsyn?

Masser af advarsler, der alle blev ignoreret 

Jens Peter Hansen, Venstre byrådsmedlem, har mestret kunsten i at jonglere med undskyldninger for at slippe uden om ethvert ansvar i den skandaløse Nordic Waste-situation. 

I skønt samarbejde med resten af Nordic Waste-fanklubben i byrådet nægter han at indrømme, at de systematisk ignorerede advarsler fra lokalsamfundet og andre om kommende jordskred samt udledning af forurenet vand i Allinge åen.

Kommunens tilsyn var så slap, at det kun var takket være lokalsamfundets dokumentation af forurenet vandudslip til Allingeåen, at Nordic Waste blev tvunget til at foretage overfladiske forholdsregler. Men det er tydeligt, at Hansen og hans ligesindede medlemmer af byrådet hellere ville se den anden vej, selv da jorden begyndte at skride sidst på foråret, og bygninger måtte rives ned. Ja, selv da skorstenen truede med at styrte ned og krævede sprængning, valgte de at forblive passive tilskuere.

Rensningen af jorden, der oprindeligt skulle være kernen i Nordic Wastes forretningsmodel, var længst opgivet. I stedet tjente virksomheden de store summer på at modtage forurenet jord fra ind- og udland og smide enorme mængder miljø- og sundhedsfarlige mikrofiller, inklusive flyveaske, (det hvide bjerg)  på bakkerne. 

Hansen og hans byrådsflertal var tilsyneladende mere optaget af at unddrage sig ansvar end af at beskytte lokalsamfundet og miljøet mod de giftige konsekvenser af deres passivitet. 

Chancerne for at stoppe den farlige trafik med giftig jord og mikrofiller blev ignoreret gentagne gange, og Nordic Waste fik lov til at fortsætte deres miljøskadelige aktiviteter uden konsekvenser. 

Det er åbenbart, at beskyttelse af borgernes sundhed og miljøet ligger langt nede på Jens Peter Hansen og byrådsflertallets prioritetsliste.

230113 signalkrebs

Det frarådes at spise den den invasive signalkrebs der højst sansynlig er fyldt med miljøgifte som er optaget i det forurende vand fra Allingeåen.  

Allingeåen: Undersøgelse af mulig forurening

Kommentar: Erkend fejlen, ryd op, genopret og betal!

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers