Forår og fedtemøg: gyllen skal ud!

Fredag den 9. februar 2024.240209 gylleprederAlger og iltsvind: På trods af store mængder nedbør og våde marker og enge er der gang i spredningen af gylle. Alle ved, at gyllen der skulle nære marker og afgrøder under disse forhold ender i vores vandmiljø. 

Ministeren svigter!

Det er med stor forundring og skuffelse, at vi endnu engang ser frem mod et forår, der ikke  kun byder blomster og fuglesang, men også opblomstring af store mængder alger. 

I sensommeren lovede miljøminister Magnus Heunicke restriktioner og handling for at beskytte vores havmiljø. 

Nu, med forårets komme, ser vi dog kun mere af det samme. Landbruget ser ud til at have frit spil til at fortsætte deres udledninger, mens ministeren tilsyneladende sidder på sine hænder og ser til.

Trods løfter fra vores miljøminister Magnus Heunicke om at være 'havets minister' og love tiltag der skulle reducere landbrugets udledninger, er intet sket.

Netop nu køres der store mængeder gylle ud på de vandmættede marker og enge og det er  svært at ignorere det åbenlyse: At gyllen, der skulle være en næring for afgrøderne, ender  som en direkte trussel mod vores vandmiljø. 

Hvor er ministerens handlekraft?

Er det virkelig så svært at omsætte ord til handling? Vi ser tydeligvis konsekvenserne af manglende regulering. Vores vandmiljø bliver igen til et giftigt cocktail af fedtemøg, alger og iltsvind.

Det er på tide, at ministeren vågner op og tager ansvar. Ord alene vil ikke redde vores miljø. 

Hvis Heunicke virkelig ønsker at være 'havets minister', må han handle nu. Vi kan ikke tillade, at vores vandmiljø ødelægges af inaktivitet og tomme løfter. 

Skal forår, fedtemøg og iltsvind  ikke være en fast årlig begivenhed, skal der gribes ind nu!

 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers