Nordic Waste og forureningen af Allingåen og Fjorden

Søndag den 11. februar 2024.240211 nordic waste forurening Forurening: Vi er mange der frygter at den mangeårige forurening fra Nordic Waste har haft en stor og negativ indflydelse på fiskebetanden og miljøet i Allingåen og fjorden.  

240211 nordic waste damning mikrofiller 

Udledninger af Pfos, bariomforbindelser og tungmetaller forurener vandmiljøet og have skadelige konsekvenser for økosystemerne og vores sundhed.

Det skulle være så godt...

Nordic Waste blev ved etableringen og helt frem til at jordskredet kom ud af kontrol præsenteret som en frontløber inden for bæredygtig affaldshåndtering og med løfter om minimal miljøpåvirkning. 

Desværre synes virkeligheden at afsløre en ganske anden historie, især når det drejer sig om forureningen af Allingåen og fjorden.

 Des mere der testet for, des mere findes der. De seneste tests af jord og vand omkring Nordic Waste har kastet lys over en alarmerende koncentration af farlige stoffer som PFOS, barium, kviksølv og andre tungmetaller. Dette indikerer ikke blot en potentiel trussel mod miljøet, men også en risiko for menneskers sundhed og økosystemets overlevelse.

 Fiskebestanden i Allingåen og fjorden er helt sikkert blevet ramt hårdt af denne forurening, og vi ser en dramatisk nedgang i antallet af stationære fisk som aborre, skrubbe, gedde, ål, ålekvabbe, helt og skalle. Dette rejser et presserende spørgsmål: Er Nordic Waste hovedansvarlig for denne alvorlige nedgang i fiskebestanden?

Selvom den præcise indvirkning på livet i Allingåen og fjorden endnu ikke er fuldt undersøgt, er det tydeligt bekymrende at se, hvordan fiskebestanden er blevet decimeret, siden Nordic Waste begyndte sin drift. Mange af os i der færdes på fjorden og langs åen spekulerer på, om forureningen fra Nordic Waste er den afgørende faktor i denne nedgang.

PFOS, barium, kviksølv og andre tungmetaller udgør ikke kun en trussel mod fisk, men har også alvorlige konsekvenser for menneskers sundhed og økosystemets balance. Det er derfor afgørende, at myndighederne iværksætter en omfattende undersøgelse af forureningen og identificerer kilden til disse farlige stoffer. Desuden skal der træffes effektive foranstaltninger for at stoppe yderligere forurening og genoprette økosystemet.

Først og fremmest handeler det om at få styr på forureningen. Derefter må der i samarbejde med lystfiskere og naturgrupper udarbejdes en helhedsplan for genopretning af fiskebetanden i å og fjord. 

 240211 nordic waste penge indtjening

Seneste afsløringer viser, at Nordic Waste ikke blot er eksperter i at ignorere advarsler udefra, men også fra egne medarbejdere. Profitten går tydeligvis forud for miljøhensyn, også i denne sag.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers